• Lehetséges ez valóban?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktornő! Édesapánk cukorbeteg, magas a vérnyomása, és még sok más gondja is van, amire rengeteg gyógyszert szed. Utoljára én voltam gyógyszert iratni neki, és ugy hallottam pletykaszinten, hogy a háziorvosa kimondottan olyan gyógyszereket rendel neki, /és a körzetben a többi beteg is ezt suttogja, ,/ amire nincsen térités. Ennek fejében a TB nem jár ki őt ellenőrizni, békén hagyják. A magas vérnyomásra DIOVAN HCT 160/12 5 mg, a cukorbetegségére Merckformin 500 mg. gyógyszert kap. Ezen kivül még rengeteg gyógyszert szed, a havi gyógyszerszámlája huszonezer körül van. Tehát arra lennék kiváncsi, hogy erre a két gyógyszerre valóban nincs-e térités, és van-e olcsóbb, támogatott alternativája? Mert pl. az én háziorvosom már rég a Betaloc helyett olcsóbb és jobb tablettát ir a betegeinek, de amikor megemlitettem ezt az apám orvosának, az aszisztencia majdnem leharapta a fejem, hogy ne legyek kicsinyes. Válaszát előre is köszönöm, Tisztelettel B. Tamásné.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Asszonyom! A Diovanon van normatív tb támogatás, bár valóban, a Diovan még támogatással sem olcsó. A Merckformin az olcsóbb kategóriához tartozik, de nincs rajta normatív tb támogatás. Hasonló hatásmechanizmusú gyógyszerre lecserélhető a Diovan, de mivel receptköteles, a háziorvossal kell megbeszélni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 03., 20:12; Megválaszolva: 2010. november 06., 15:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés