• A gondok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        17éves lány vagyok és az utóbbi fél évbe mérem a vérnyomásom ami ha nyugodt vagyok 125/70/100körül szokott lenni ha kicsit is ideges vagyok rögtön magasabb 145/70/120 körül szokott lenni. A sportot és a szexuális életet nem bírom ki anélkül, hogy ne kerülgessen fulladás érzése. Tegnap együtt voltam a barátommal és 10perc után alig kaptam levegőt és még 10perc kellett legalább, hogy normálisan tudjam venni a levegőt aztán megmértem a vérnyomásom és 155/80/128 volt. Ha valami sportot végzek ugyanez a helyzet csak még néha előjön egy kis mellkasi fájdalom-szúrás. 2hónappal ezelőtt voltam vérévtelen pajzsmirigy gyanúval, de minden eredményem jó. Egy héten legalább 3napot fáj a fejem és sokszor szoktam szédülni, gondolom a vérnyomás miatt. Erőteljesen izzadok bár most használom az anti sudoricát és attól jobb lett. Igaz sokat szoktam idegeskedni ezért nem tudom, hogy ezek a problémák idegi alapon vannak vagy valami betegség jelei. Kérem segítsen.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! A vérnyomás értékek optimalizálására egy 24 órás vérnyomás monitorozás lenne javasolt. Ha vannak magas értékek, indokolt kivizsgálás és a gyógyszer elindítása.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 24., 12:48; Megválaszolva: 2010. október 25., 11:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés