• 3 kérdésem volt: HARMADIK ez volt.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        # * o Előző kérdésemhez kiegészítés - Orvos válaszol Súgó Kedves Doktornő!Sajnos kevés a hely, így csak tőmondatokban írhatok!Kb 3. hete van ilyen vérnyomásproblémám, én mértem itthon. Igen szedek rá:eredetileg Betaloc 1/2+10 mg Ednyt reggel+este.Most már csak úgy megy le,ha 3x 15-20 mg Ednyt+3x1/2 Be- taloc+2-3 Xanax 0,5.Mitől kevés a pulzus? Már 3 éve kérem az orvosomat, cseréljük le,nem jó,de semmi nem történik!Az igaz, hogy van,amikor meg:101/65/50!Így biztos nem lenne jó 12 órás napi 1 tbl!,mert ugrál! Az alkoholista hülye gyerekem is tesz róla, hogy ne legyen béke,nyugalom!Sajnos munkanélküli.Most százalékolnak le, nincs pénzem se!Ez mind rossz,stressz! Seduxen jobb lenne,1/2 tbl is segítene,de nem tudom kiváltani!Fizikai munkát a régi állapotnak 20%-a!!(bal kezem Heine-Me- dines, a jobb 0 a műtétek óta,majdnem!! Tisztelettel köszönöm,hogy segíteni próbál!,és rámfigyel!Üdv,köszönet:Zsuzsi 2010-10-09 08:41 Kedves Zsuzsi! Kérem, a kérdést az előzményekkel együtt újra tegye fel, mert rendszerünk anonim, nem tudjuk visszakeresni.

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Zsuzsi! Igen, ezek az értékek magasak, változtatni kellene a gyógyszerelésen, bár valószínűleg a gyógyszer és a stressz is szerepet játszik a kiugrásokban. A pulzusszám teljesen rendben van, ez még nem számít nagyon alacsonynak, egyébként a Betalocnak van pulzuscsökkentő hatása, amiatt is lehet lassabb a szívverés. Továbbra is azt tudom javasolni, hogy beszéljen a háziorvossal, vagy keressen fel belgyógyászati, kardiológiai szakrendelést. Írta, hogy az ACE-gátlótól köhög. Sajnos a helyette általában felírt szerek (ARB-k) még mindig elég drágák, de esetleg más hatástani csoport is beválna, ezt a szakrendelésen meg tudnák beszélni. Sajnos a családi problémák megoldása az összesből talán a legnehezebb. Az alkoholfüggő betegek kezelése nem egyszerű, főleg, ha maga a beteg sem látja be azt, hogy kezelésre van szüksége, illetve hogy mennyire tönkre tudja vágni a körülötte élők életét is. Nem vagyok nyugtatópárti, de elképzelhető, hogy egy ilyen stresszes szituáció holtpontján átmeneti gyógyszeres rásegítéssel könnyebb átlendülni, ebben pszichiáter szakorvos segítségét kérheti (szakorvosi javaslatra ráadásul a nyugtató is olcsóbban írható).


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 11., 12:40; Megválaszolva: 2010. október 12., 15:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés