PULZUS

172/100/103 VOLT A VÉRNYOMÁSOM. CADUET 10 MG 1 SZEMET, BETALOC ZOK 50 MG 2 SZEMET SZEDEK NAPONTA, AMELYET A KÖRZETIM ÍRT FEL. A VÉRNYOMÁS AZ BEÁLLT A NORMÁL ÉRTÉKRE VISZONT A PULZUS A RENDSZERES GYÓGYSZER SZEDÉS ELLENÉRE SEM VÁLTOZOTT 90 ÉS A 110 KÖZÖTT MOZOG. AZ ORVOSOM SZERINT EZ ÍGY MÁR JÓ.SZERETNÉM TUDNI, HOGY KELL-E FOGLALKOZNOM A MAGAS PULZUS SZÁMMAL VAGY SEM? KÖSZÖNETTEL F.-NÉ

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

Kedves kérdező! Ez a pulzusszám messze nem ideális. A szapora szívverés hátterében számos ok állhat: szívbetegség, pajzsmirigy-túlműködés, vérszegénység, gyulladás - érdemes lenne ezeket az okokat is kizárni. Amennyiben egyéb eltérés nem igazolódik, fogyással, rendszeres testmozgással, dohányzás elhagyásával is csökkentheti a pulzusszámot.

Kérdés: 2010. szeptember 05., 10:49; Megválaszolva: 2010. szeptember 10., 08:32
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
általános kérdés
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?