• Vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm A vérnyomásom szisztolés értéke első méréskor 150 majd később olyan 140 körüli értéket mutat. Bár ez csak hozzávetlőleges. Viszont a diasztolés érték 50-70 között váltakozik. Ez mitől lehet? Az biztos hogy nagyon tartok a vérnyomásméréstől, és ideges is vagyok tőle. De mitől lehet ilyen eltérés ez a két szám között? Hogyan lehetne ezt kezelni, hogy az első szám alacsonyabb legyen? hogyan lehetséges, hogy az első szám a normál feletti, a második meg normál alatti? Ez magas vérnyomás így?

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Ha a fenti értékek otthon, nyugalomban is észlelhetők, akkor magas vérnyomásról van szó, esetleg érdemes lenne 24 órás vérnyomásmérőt (ABPM) is feltenni. A nagy különbség a 2 érték között lehet izgalom miatt is, de okozhatja pajzsmirigy-betegség, aortabillentyű-elégtelenség is. Valószínűleg rendszeres testmozgással, túlsúly esetén fogyással, diétával, dohányzás elhagyásával normalizálhatók az értékek, ha ennek ellenére is magasakat mér, javasolt részletes kivizsgálás (rizikófelmérés, a hypertonia esetleges okának felderítése, aortabill.-eltérés kizárása). Keresse fel háziorvosát a vizsgálatok megszervezése érdekében.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 04., 17:18; Megválaszolva: 2010. szeptember 10., 08:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés