• Magas vérnyomás..

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!Sajnos 10 éve nagyon magas vérnyomással küszködök amit eddig sajnos nem tudtak beállítani!Voltam kórházba is kivizsgáláson ez miatt!Szedem a gyógyszereket és szinte állandóan ellenőrzik.Télen csak elvagyok vele de tavasztól nagyon megvisel,eddig a legmagasabb érték 200/120-116 volt.Van hogy legtöbbször 160-180 és a perem szinte mindig 120 116 és a pulzusom is ennyi.Rendszeresen járok ellenőrzésre de a körzeti orvosom csak annyit mond ez magas de szedje a gyógyszereit.Nagyon félek mert a családban mindenki infarktusba és agyvérzésben halt meg!Szeretném tudni miért nem lehet végre beállítani mert ha ez így megy akkor nem leszek hosszú életű.Nyugtatókon is élek kétféle xanakxon amit évek óta szedek!Kérem segítsen mit tegyek hogy ez végre beálljon mert 10 évig nem sikerült beállítani!Köszönöm válaszát előre is!

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Ezek az értékek (mind a vérnyomás, mind a pulzus) elég magasak. A nehezen beállítható vérnyomás hátterében állhat hormonális eltérés, a vese betegsége, alvási apnoe, de elképzelhető, hogy csak a kezelésen kell változtatni (nem írja, milyen gyógyszereket szed). Javasolt hypertonia centrum (általában megyei kórházakban, egyetemi klinikákon található belgyógyászati vagy kardiológiai szakrendelés) felkeresése, ahol ki tudják zárni az egyéb okokat, és beállítják a megfelelő kezelést.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 05., 08:38; Megválaszolva: 2010. augusztus 10., 17:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés