Ingadozó vérnyomás, laborétékek

voltam szemfenék vizsgálaton, szív ultrahangon, vérvételen. labor eredményen.ast.270, koleszterin.6.12, triglicerid.1.93 monosyta8.60.lipáz14.1, 93 ezekhez a megjegyzés.vizelet üledék.1-2 fvs, 15-20 lphs, vegyes baktérium. belgyógyászat.rr.185/110 ekg, s.r Rbalra dev.norm, vez idök isoel ST-k poz T hullámok.inkomplett jobb tawara szár block96/min. javaslat, ABPM, dipper tipusu, a délelötti és esti órákban magas rrt átlag 157/93 hgmm, max érék 220/110hgmm. zsirszegény étrend. este 5 mg amlodipin, reggel 1 tabl. tenaxum, 2-szer 50mg betaloc.a szemészeten nem találtak semmit. köszönöm szépen a segítséget.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

Kedves kérdező! Nem írja, pontosan mire kíváncsi. A laborokban magas koleszterinszint látható, elég magas a vérnyomása, magas a pulzusszáma, az EKG-n kis vezetési zavar látszik, emiatt nem feltétlenül kell aggódni ( a vizelet üledékben talált eltérés lehet rossz mintavétel miatt is). Jó, ha a szemészeten nem találtak eltérést, kezelés nélkül előbb-utóbb megjelennének a hypertoniás szövődmények jelei. Elég sok gyógyszerre van szüksége, életmódbeli változtatással segíthet a vérnyomásértékek beállításában: rendszeres mozgás, túlsúly esetén fogyás, dohányzás elhagyása, kiegyensúlyozott, sok zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket, halat, olajos magvat, kevés zsíros húst és kevés cukrot, sót tartalmazó étrend.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 04., 12:16; Megválaszolva: 2010. augusztus 04., 13:06
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
általános kérdés
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?