Gyógyszerkombinációk

Tisztelt Doktor úr/nő! Az lenne a kérdésem, hogy biztonságosan szedhető-e együtt az Exforge (amlodipin & valzartán) és a Tervalon (losartan) hármas kombináció magas vérnyomásra? Nem-e lehet gond, hogy 2 hatóanyag egyszerre hat az angiotenzin2 receptorra? Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza a magas vérnyomás témában

Kedves kérdező! Nem egy szokványos kombináció, de valószínűleg nem okoz gondot, esetleg a mellékhatások fordulhatnak elő nagyobb arányban. Ha a vérnyomás így sem megfelelő, érdemes az egyik ARB-t másik hatóanyagra cserélni.

Kérdés: 2010. július 24., 08:25; Megválaszolva: 2010. augusztus 06., 13:41
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
általános kérdés
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?