• Miért vagyok rosszabbul jó vérnyomással, mint magassal?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Mióta vérnyomáscsökkentőt szedek, mintha gyakrabban érezném magam rosszul, pedig korábban magas vérnyomással nem éreztem komoly panaszokat. Mi lehet a baj?

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        A magas vérnyomás csökkentése ahhoz hasonló, amikor valaki abbahagyja a kávézást. Az első időszakban fáradtabb, aluszékonyabb, lassabb, kedvetlenebb, majd fokozatosan hozzászokik az új helyzethez, és már nem lesz különbség a magas és a normális vérnyomású állapot között.

        Amikor stressz ér bennünket a vérnyomás emelkedik, ezzel együtt gondolataink, reakcióink, problémamegoldó képességünk gyorsabbá válik. Azonban ez az állapot hosszú távon káros. Ezért fontos a vérnyomás fokozatos csökkentése a normális szintre.

        Dr. Kertész Attila - szived.hu


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-04-14 13:57:29; Megválaszolva: 2010. április 14., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: