• Hypertonia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tiszteletem!

        Kérem segítsenek az alábbi, számomra nagyon fontos problémára!

        Gyernek vagyok(19), s van egy édesapám(51). Természetesen nem itt kezdődik a baj, hanem, hogy a fent említett személy napi rendszerességgel dohányzik, úgynevezett erős dohányos(napi 30 szál), mellette rendesen alkoholizál. Régóta van magas vérnyomása, kb 190 hgmm, és 0-24 h munkamenet vár rá minden nap. Nagyon ritkán ér rá, hogy legyen velünk. Alig alszik otthon. Nem egészséges, köhög. Mit tegyek, hogy jobb legyen?

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező!

        Ha a betegnek nincs betegségbelátása, és nem vált életmódot, akkor ön semmit sem tud tenni. Egyedül rajta múlik, hogy hogyan alakulnak tovább betegségei. Próbálja rávenni, hogy legalább a vérnyomása és a köhögése miatt forduljon orvoshoz, ott talán felvilágosítják a módosítható rizikófaktorokról, és ő maga változtat az életén.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-02-07 08:52:31; Megválaszolva: 2010. február 07., 08:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: