Koponyaröntgen jelentősége

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

 

17 éves vagyok, két hónapja a kardiológiára magas vérnyomással (160/100) és magas pulzussal (128/perc) utaltak be. Mitralis prolapsus-t diagnoztizáltak, gyógyszert nem kaptam rá.

A belgyógyászom beutalt laborra, szemészetre, röntgenre és ultrahangra is, illetve kaptam tőle Betaloc-ot, mely normál szinten tartja a pulzusom (diagnoztizált tachycardia) .

Tegnap voltam koponyaröntgenen, ahol a leleten a következő található: "A sella csaknem zárt, területe 50 mm2. (5-7 éves kornak megfelelő nagyságú) ". Tanulmányaimból tudom, hogy a sella a hipofízist körülölelő koponyarész, de az nem világos számomra, hogy ez milyen kapcsolatba lehet a tachycardiával...

Válaszát előre is köszönöm!

 

Tisztelettel:

K. Anna

Dr. Bogdán Aurél válasza hipofízis témában

Tisztelt Kérdező!

A hipofízis eltérései, jóindulatú daganta tud hasonló tüneteket és panaszokat okozni. A kivizsgálásnak ennek a típusú betegségek kizárása is része, nagyon helyesen. Az itt termelődő hormon hatása is lehet a magas vérnyomás és szaporább szívritmus.

Kérdés: 2009. november 29., 18:53; Megválaszolva: 2009. november 29., 18:53
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás helyre jön szülés...
Vérnyomáscsökkentő gyógyszer...
Üdv! 4 éve szedek vérnyomáscsökkentő gyógyszer Tenox 5MG és Irbesartan 150MG! 3 éve Tachycardia állapitottak meg kontrollon amire Nebibeta 5MG kell...
Vérnyomás magas
Tavaly és tavaly előtt is voltam kardiológián, tavaly előtt azért, mert az okosórám szerint alvás közben van hogy 35 ös a pulzusom -egyébként a...
Covercard gyógyszerek mellékhatásai
Tisztelt Doktor Nő! Édesanyámnak (59 éves) kb. 4 hete kezdődött egy magas vérnyomásos krízise. Hozzáteszem, hogy sajnos egy kezeletlen...
Kockázatos?
Tisztelt Doktor Nő! 43 éves férfi vagyok kezelt beállított magas vérnyomással. Babát szeretnénk és a merevedésemmel néha gondok...