Mi okozhatta?

Kedves Dr. Nő / Úr!

Az lenne a kérdésem, hogy mi okozhatta, hogy április elején 180/120 volt a vérnyomásom?

Voltam mindenféle vizsgálaton, tüdőszűrésen, vérvételen, szívultrahangon, nyaki ultrahangon, szívizotópon, hasi ultrahangon. Rám tettek 24 órás vérnyomás mérőt, 24 órás EKG gépet, voltam koponya CT-n, MR-en. (6 mm cysta miatt)

Egyik vizsgálaton sem mutattak ki semmit. Voltam szívterhelésen is, ott azonnal felugrott a pulzusom 200-ra, és összevissza voltak a vonalak az EKG papíron.

Az lenne a kérdésem, hogy mi okozhatta ezt. Nagyon aggódom, hogy nem vettek észre valamit, vagy a gépek nem mutattak ki valami bajt? Ez lehetséges lehet?

3 hónapja szedem a fokhagyma tablettát meg a q10-et.Ezeket szüneteltessem, vagy szedhetem tovább?

Leírom milyen gyógyszereket szedek: Nebilet, Co-Prenessa.

 

Válaszát előre is köszönöm. Marika

WEBBeteg Szakértő válasza magas vérnyomás témában

Kedves kérdező!

Nehéz megmondani, mi okozhatta a magas értéket, gyakran a meglévő hypertoniára egy kiugró érték kapcsán derül fény. Az sem világos, mi történt a terhelés alatt, ehhez látni kellene magát a felvételt.

Úgy nézem, elég alapos kivizsgáláson van túl, bízzon kezelőorvosaiban, minden bizonnyal mindent elkövettek a háttérben álló okok felderítésére. A fokhagymakapszula és a Q10 szedésének nincs ellenjavallata, de a vérnyomásra gyakorolt hatásukról nincsenek egyértelmű, klinikai vizsgálatokkal alátámasztott eredmények, és szedésük nem helyettesíti a helyes, kiegyensúlyozott étrendet sem.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. augusztus 06., 21:01 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 06., 21:01
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás