Vérnyomás csökkentő szedése

Tisztelt Doktor Nő! Nekem ki irták a Co-Renitec gyogyszert hogy 2-sével szedjem de ha a vérnyomásom 110/70 állandóan akkor miért kell szed nem 2-sével minden reggel? igaz ha megyek az ideg szakrendelőben a vérnyomásom fel megy 180/100 -ra meg csak, ha rám jön az epilepszia roham akkor is nagy a vérnyomásom de ha nincs rohamom és nem megyek a rendelőben akkor mindig 110/70 és nem merem 2-sével szedni mert félek hogy nagyon leszalad a leletemre II-fokú hypertóniát álapitottak meg De Ön Mit Javasol Kedves Doktor Nő! Kérem Segitsen!

WEBBeteg szakértő válasza vérnyomás ingadozása témában

Kedves kérdező!

A 110/70-es vérnyomás még nem kifejezetten alacsony, és ne felejtse el, ezt az értéket gyógyszer szedése mellett mérte. Valószínűleg azért javasoltak ilyen magas dózist, mert enélkül a vérnyomás jóval emelkedettebb volt (a II. fokozat 160-180 közötti szisztolés értékekre utal) , bár néha célravezetőbb több kisebb adagú gyógyszer kombinációja. Ha szédüléses panaszai vannak, vagy a vérnyomás alacsonyabb, jegyezze fel néhány napig a mért értékeket, ennek alapján kezelőorvosa/háziorvosa könnyebben tud változtatni a gyógyszerelésen.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. augusztus 06., 21:18 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 06., 21:18
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
vérnyomás ingadozás
Kedves Doktornő/Úr! Mi okozhatja a vérnyomás nagymértékű ingadozását vérnyomáscsökkentők szedésemelett? A vérnyomás 180 és 140 között...
Érdemes lenne Neurológiai...
Pánikbetegség/Vérnyomás
Vérnyomás érték
Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek...