Miért hatástalanok...?

...egy idő után a vérnyomás csökkentőim? Kb.17 éve magasvérnyomással kezelnek. Rengeteg gyógyszert kipróbáltak rajtam, de egy idő után vagy hatástalansága miatt, vagy mellékhatásai miatt abba kellett hagynom. Lymphoedema miatt, többmindent nem szedhetek. Eddig legjobb volt: Co renitec, Cynt 0, 3 és Nebilet kombináció, csak a szivverésem lett lassúbb (54-56-60) Fogytam 15 kg-ot, ez sem számit. Minden belgyógyászati vizsgálatom jó. Mit tehetnék?

WEBBeteg szakértő válasza magas vérnyomás témában

Kedves kérdező!

A rezisztens (3 vagy 4 gyógyszert kombináló kezelésre nem reagáló) hypertonia hátterében gyakran mutatható ki másodlagos ok - alvási apnoe (főleg túlsúlyos, horkoló betegeknél) , veseartéria szűkülete vagy egyéb vesekárosodás, hormonális eltérések, egyéb gyógyszerek miatti mellékhatás, máskor a nem megfelelő gyógyszerszedés a felelős, de kifejezett hozzászokás, mint pl. a nyugtatók esetében, nem jellemző. Bizonyos esetekben a fokozott folyadékvisszatartás az ok, lehet, hogy a Co-Renitecben levő vízhajtó nem elégséges, máskor értágító hatású gyógyszerrel történő kiegészítés segíthet.

Természetesen a mellékhatások miatt sem könnyű a beállítás. A sófogyasztás visszafogása sokat segíthet a folyadékvisszatartás kontrolljában, a túlzott alkoholfogyasztás, dohányzás is kedvezőtlenül befolyásolja a vérnyomást. Tehát számos tényező játszhat közre, ezek kibogozása interneten keresztül nem lehetséges, javasolt egy hypertonia centrum felkeresése.

Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 25., 22:51 ;Megválaszolva: 2009. július 25., 22:51
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás