Miért hatástalanok.....

...egy idő után a vérnyomás sökkentőim? Kb.17 éve magasvérnyomással kezelnek.Rengeteg gyógyszert kipróbáltak rajtam, de egy idő után vagy hatástalansága miatt, vagy mellékhatásai miatt abba kellett hagynom. Lymphoedema miatt, többmindent nem szedhetek. Eddig legjobb volt: Co renitec, Cynt 0, 3 és Nebilet kombináció, csak a szivverésem lett lassúbb (54-56-60) Fogytam 15 kg-ot, ez sem számit. Minden belgyógyászati vizsgálatom jó. Mit tehetnék?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas vérnyomás témában

Kedves kérdező!

A rezisztens (3 vagy 4  gyógyszert kombináló kezelésre nem reagáló) hypertonia hátterében gyakran mutatható ki másodlagos ok - alvási apnoe (főleg túlsúlyos, horkoló betegeknél) , veseartéria szűkülete vagy egyéb vesekárosodás, hormonális eltérések, egyéb gyógyszerek miatti mellékhatás, máskor a nem megfelelő gyógyszerszedés a felelős, de kifejezett hozzászokás, mint pl. a nyugtatók esetében, nem jellemző. Bizonyos esetekben a fokozott folyadékvisszatartás az ok, lehet, hogy a Co-Renitecben levő vízhajtó nem elégséges, máskor értágító hatású gyógyszerrel történő kiegészítés segíthet.

Természetesen a mellékhatások miatt sem könnyű a beállítás. A sófogyasztás visszafogása sokat segíthet a folyadékvisszatartás kontrolljában, a túlzott alkoholfogyasztás, dohányzás is kedvezőtlenül befolyásolja a vérnyomást. Tehát számos tényező játszhat közre, ezek kibogozása interneten keresztül nem lehetséges, javasolt egy hypertonia centrum felkeresése (a központok nevei itt elérhetőek: https: //www.doki.net/tarsasag/hypertension/upload/hypertension/document/mht_minositett_ellato_helyek_vezetok.pdf) .Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 25., 22:51; Megválaszolva: 2009. július 25., 22:51
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás
Aggódás
Üdvöletem aki válaszol! Tolosa-Hunt sy.m van immár 3x jött elő.Szteroidot medrol kaptam 5 napig napi1000mgot.Hétfőn hazaengedtek napi 100mg medrol...