Magas "perérték"

T. Cím!

Férjem 35 éves és sajnos mindig magas a vérnyomása, az első érték és a per érték is. Édesapjának is magas vérnyomása volt. Nem rég járt orvosnál ahol a szívét, a veséjét vizsgálták és szemfenékvizsgálatot is végeztek. Ott eltérést nem találtak, azonban a 24órás vérnyomásmérés eredménye kimutatta a magasvérnyomást. Vérnyomáscsökkentőt írtak fel neki, azonban a perértéket az sem viszi lejjebb úgy néz ki. Kérdésem az lenne, hogy miként lehetne megelőzni az esetleges bajokat, vagy a vérnyomáscsökkentő hosszútávon garantálja, hogy kevesebb az esély egy infarktusra pl.? A helyes táplálkozás és mozgás is segíthet ezen?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas vérnyomás témában

Kedves kérdező!

Valóban, nem minden a vérnyomáscsökkentő gyógyszereken múlik. Természetesen jelentős rizikócsökkenést jelent, ha a vérnyomás a normális tartományban van, de ehhez nem feltétlenül elég a gyógyszerszedés, illetve kisebb dózisra is van szükség, ha változtatnak az életmódi tényezőkön. A fogyás, a rendszeres sport nem csak a vérnyomáscsökkentés miatt nagy jelentőségű, de csökkenti az érelmeszesedés folyamatában részt vevő kóros vérzsírszinteket, az oxidatív stresszt is, csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Tehát a kezelőorvos által javasolt gyógyszerek pontos szedése mellett fogyással, rendszeres testmozgással (heti 3-4 alkalommal legalább 30 perc intenzív séta, kocogás, úszás) , zöldségekben, gyümölcsökben, halakban gazdag étrenddel, csökkentett só- és alkoholfogyasztással csökkenthető tovább a vérnyomás és a szív-érrendszeri betegségek kialakulásának rizikója.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 25., 22:30; Megválaszolva: 2009. július 25., 22:30
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás
Aggódás
Üdvöletem aki válaszol! Tolosa-Hunt sy.m van immár 3x jött elő.Szteroidot medrol kaptam 5 napig napi1000mgot.Hétfőn hazaengedtek napi 100mg medrol...