Magas vérnyomás gyógyszer mellett

Magas a vérnyomásom, már legalább 15 éve. Gyógyszerrel eddig karban lehetett tartani. Körülbelül egy éve, a felsö érték az be állt, de a perem az 100-113 között marad gyógyszer mellet./többfélét kipróbált a háziorvosom/Mit lehetne tenni, vagy milyen gyógyszer vinné lejebb. A vérnyomásom a három értéket figyelembe véve a következő: /Naponta legalább háromszor mérem/130/103-113/85. 51éves vagyok. TisztelettelKukléta János.

WEBBeteg szakértő válasza magas vérnyomás témában

Kedves kérdező! Bár a diastolés vérnyomás nem jelent olyan nagy kockázatot, mint a szisztolés, érdemes lenne mégis 90 Hgmm alá csökkenteni. Sajnos nem igazán elérhető olyan gyógyszer, mely izoláltan ezt az értéket csökkentené, lehet, hogy kombinációval elérhető lenne a célérték, bár valószínűleg csökkenne a szisztolés érték is. Nem írja, milyen gyógyszert szed most, a megadott két mérési eredmény sem nagyon rossz, elképzelhető, hogy életmódbeli változtatás is elég lenne - fogyás, testmozgás, kevesebb só fogyasztása is mérsékelheti a diasztolés vérnyomást.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 16.

Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)

Vérnyomás csökkentés hogyan?
Tisztelt Doktor nő! Magas vérnyomásra évek óta szedem: Rawell 1,5 1x Nebovilol 5 1x Irabel 300 1x A héten voltam alkalmasságin magas volt a vérnyomásom...
Magas vérnyomás , gyógyszer elhagyása
Tisztelt Doktornő! 1 éve kb diagnosztizáltak magas vérnyomást nálam! Teljes labor tökéletes , terheléses ekg átlag feletti, hasi UH tökéletes! Valsartan 80...
Melyik az erősebb béta blokkoló? melyik...
Tisztelt Weborvos! Tisztelt dr. Nő/Úr! azt szeretném kérdezni, hogy a Nebivolol vagy Lokren az erősebb pulzuscsökkentő? melyik hat jobban a vérnyomásra? hány...
Magasvérnyomás és fehérállományi laesio
Tisztelt Doktornő! 34 éves, sportoló, úgy gondolom, hogy egészségesen élő, nem dohányzó férfi vagyok. 2013 óta szedek Bisoprolol 5mg tablettából egy felet...
Vérnyomáscsökkentő váltás
Tisztelt Doktornő! Az alábbakkal kapcsolatban kérném tanácsát: 7 hónapja kezdődő magasvérnyomásra 2 mg vidotint szedek, 3 honapja COVID-os lettem mely...
Magas vérnyomás
Tisztelt Doktornő! Vérnyomás problémával fordulnék Önhöz. 32 éves vagyok 16 éves korom óta magasvérnyomás beteg. Ezalatt idő alatt több gyógyszert kipróbáltam...