Magas vérnyomás gyógyszer mellett

Magas a vérnyomásom, már legalább 15 éve.Gyógyszerrel eddig karban lehetett tartani.Körülbelül egy éve, a felsö érték az be állt, de a perem az 100-113 között marad gyógyszer mellet./többfélét kipróbált a háziorvosom/Mit lehetne tenni, vagy milyen gyógyszer vinné lejebb. A vérnyomásom a három értéket figyelembe véve a következő: /Naponta legalább háromszor mérem/130/103-113/85. 51éves vagyok. TisztelettelKukléta János.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas vérnyomás témában

Kedves kérdező!

Bár a diastolés vérnyomás nem jelent olyan nagy kockázatot, mint a szisztolés, érdemes lenne mégis 90 Hgmm alá csökkenteni. Sajnos nem igazán elérhető olyan gyógyszer, mely izoláltan ezt az értéket csökkentené, lehet, hogy kombinációval elérhető lenne a célérték, bár valószínűleg csökkenne a szisztolés érték is. Nem írja, milyen gyógyszert szed most, a megadott két mérési eredmény sem nagyon rossz, elképzelhető, hogy életmódbeli változtatás is elég lenne - fogyás, testmozgás, kevesebb só fogyasztása is mérsékelheti a diasztolés vérnyomást.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 16., 10:30; Megválaszolva: 2009. július 16., 10:30
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás