Lehet -e?

tisztelt   dr ur! ma hallottam a televizioba.hogy a folyamatos vérnyomás csökkentö szedése, merevedési problémát is okozhat.én már másfél éve szedem a lisonorm gyogyszert, lehetnek -e erröl nekem ilyen problémáim? köszönöm szépen a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza merevedés témában

Kedves kérdező!

Bizonyos vérnyomáscsökkentő gyógyszereknél valóban előfordulhat ilyen mellékhatás, de ez többnyire a béta-blokkoló és bizonyos vízhajtó csoportba tartozó készítményeknél fordul elő. A Lisonorm két hatóanyagánál ennek kicsi az esélye, ráadásul a merevedési zavar lehet az érelmeszesedésnek is kezdeti tünete. Amennyiben mégis ilyen panaszai lennének, javasolt elsősorban urológus felkeresése, de megfontolandó egy kardiológiai állapotfelmérés, rizikóbecslés elvégzése is.

 Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 09., 11:01; Megválaszolva: 2009. július 09., 11:01
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás 30 évesen
Mellkasi fájdalom
Laborvizsgálat eredménye
Komoly kardiológiai problémám van?
Friocard kapszula