Vérnyomás és pulzus

Tisztelt doktor Nő/Úr...

24 éves vagyok, És amikor megmérem a vérnyomásom álltalában 140-147  /  70-78 szokott lenni és ez normális e?   és 80-100 Körüli a pulzusom... Fölleg evés után megy fel nagyon a pulzusom olyankór akár 110-115 is ver a szivem, és ez is normális?

 

Nemrég rámjött egy két nagyon fura érzés, Remegés, Nagyon erös szivdobogás 130-140 es pulzussal együtt,  Hányinger, Hasfályás, Ájulástól való félelem Halálfélelem. Voltam orvosnál, elküldtek vérvételre és vizeletre, mindenem jó volt. (a vérképemen nem volt egy csillagal megjelölt sem  ) Néztek TSH-t az is jó a vizeletemmel is minden rendben volt. Csináltak két EKG-t az is jó volt aztán elküldtek Szivultrahangra és az is jó volt. (echo: Ao 26,   BP 40,   BK 57/37, sept 8,   hf 9,   EF 65,    E/A 0, 9/0.5,    Ao vmax

1, 2, Jó falmozgások, ép bill.   Ezek Jó adatok és minden rendben van e?

 

Aztán kaptam egy 24 órás készüléket Holtergépet...

És az kimutatott valamit:

holteren SR, fr.: 45-133/min, megtartott diurnális ritmus kevés solo. SVES, 2 solo VES.

Ezeket nem tudom mit jelent, állitolag nem szivritmus zavar, "csak" nem ver mindig rimusba a szivem, azt mondták ez nem betegség, hanem valoszinü a tulsujtol van. 108 kg és 184 cm vagyok. kérem segitsen, lehetnek ettöl a néhai rosszúlléteim vagy az inkább pánikbetegség?   

 

Elöre is köszönöm a válaszait. Üdv: Attila  

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas vérnyomás témában

Kedves Attila!

Az Ön által említett vérnyomás már magasnak számít, de a nyugalmi pulzus is kissé magasabb a normálisnál. Az ultrahang nem mutatott kórosat, a bal kamra ürege egy picit tágabb, de a szív funkciója normális. A Holteren sem volt eltérés, a SVES, VES melléütéseket jelöl, ami okozhat rendszertelen szívdobogásérzést, de ezek száma minimális, nem kell miattuk aggódni.

Szervi baj tehát nem volt látható, sport, fogyás segítene mind a vérnyomás, mind  a pulzusszám csökkentésében, ráadásul nyugtató hatása is van, a pánikszerű tünetek is mérséklődnének. Ha a korábbihoz hasonló szapora szívverés még előfordulna, esetleg a Holter ismétlése vagy esemény Holter kiadása jönne szóba, de valószínűleg a rendszeres testmozgás megoldja a problémát.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 07., 22:35; Megválaszolva: 2009. július 07., 22:35
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás