Só és vérnyomás

jó napot kívánok, magas sótartalmú ételek fogyasztása után vérnyomásemelkedést (szisz: 140-150) tapasztalok, a nyál íze (vagy érzete) órákig sós marad. sós és tartósított ételek nélkül a vérnyomás 125-130/60 milyen betegség okozhat sóérzékenységet, nátrium visszatartást? milyen vizsgálat javasolt? köszönöm v

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező!

Amikor valakinél magas vérnyomást diagnosztizálnak, első lépésként a sószegény étrendet javasolják, mert ez önmagában is csökkenti a vérnyomást. A sófogyasztás mellett tapasztalt magasabb vérnyomás miatt érdemes lenne odafigyelnie a  sóbevitelre, főleg, ha a szülei/ nagyszülei is között is előfordult ez a betegség.

 Üdvözlettel: Dr. Jóna Angelika

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 02., 13:57; Megválaszolva: 2009. július 02., 13:57
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Pulmonális hypertonia
Tisztelt Doktornő! 25 éves vagyok! 175 cm és 82 kg a Bmi-m 26,78! Az elmúlt egy évben 17 kg-tól szabadultam meg! Rendszeresen mozgok (napi séta a...
Hogyan tudok leszokni
Tisztelt Dr Nő! Ne haragudjon, hogy Önnek írok tudom nem ez a szakterülete. 3 éve születése után 4 naposan meghalt a kisfiúnk. Ezután elég durva...
Magas vérnyomás
Tisztelt Doktornő! Pár napja magas vérnyomást diagnosztizáltak nálam. Időnként kiugrik 190re,máskor órákig 110. Tensiomin 25 mg írtak fel...
magas vérnyomás
Kedves Doktornő! 2015-től szedem a Coverex -AS gyógyszert. Eleinte 5 mg-ot szedtem reggelente. Ezt az adagot a házi orvos javaslatára kb 2019 nyarától...
Terhesség alatt szedhetek...
Tisztelt Doktor Nő! 17 hetes terhes vagyok és sajnos magasabb a pulzusum a kelleténél, illetve extra sziverések miatt kellett évekkel ezelőtt...