Só és vérnyomás
jó napot kívánok, magas sótartalmú ételek fogyasztása után vérnyomásemelkedést (szisz: 140-150) tapasztalok, a nyál íze (vagy érzete) órákig sós marad. sós és tartósított ételek nélkül a vérnyomás 125-130/60 milyen betegség okozhat sóérzékenységet, nátrium visszatartást? milyen vizsgálat javasolt? köszönöm v
Legfrissebb cikkek a témában
WEBBeteg szakértő válasza magas vérnyomás témában
Kedves Kérdező!
Amikor valakinél magas vérnyomást diagnosztizálnak, első lépésként a sószegény étrendet javasolják, mert ez önmagában is csökkenti a vérnyomást. A sófogyasztás mellett tapasztalt magasabb vérnyomás miatt érdemes lenne odafigyelnie a sóbevitelre, főleg, ha a szülei/ nagyszülei is között is előfordult ez a betegség.
Üdvözlettel: Dr. Jóna Angelika
Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 02., 13:57; Megválaszolva: 2009. július 02., 13:57