Só és vérnyomás

jó napot kívánok, magas sótartalmú ételek fogyasztása után vérnyomásemelkedést (szisz: 140-150) tapasztalok, a nyál íze (vagy érzete) órákig sós marad. sós és tartósított ételek nélkül a vérnyomás 125-130/60 milyen betegség okozhat sóérzékenységet, nátrium visszatartást? milyen vizsgálat javasolt? köszönöm v

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező!

Amikor valakinél magas vérnyomást diagnosztizálnak, első lépésként a sószegény étrendet javasolják, mert ez önmagában is csökkenti a vérnyomást. A sófogyasztás mellett tapasztalt magasabb vérnyomás miatt érdemes lenne odafigyelnie a  sóbevitelre, főleg, ha a szülei/ nagyszülei is között is előfordult ez a betegség.

 Üdvözlettel: Dr. Jóna Angelika

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 02., 13:57; Megválaszolva: 2009. július 02., 13:57
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magasvérnyomás EKG lelet
Tisztelt Doktornő. Azt tudni kell rólam, hogy bármikor orvoshoz kell mennem, a frász kerülget, nem tehetek róla. Felmegy a vérnyomásom, pulzusom, és...
Magas vérnyomás
Tisztelt Doktornő! Magas vérnyomás miatt keresem meg Önt véleményét kérdezve. Az alábbiakban átküldöm a vérnyomásomat naplózó mérési...
Milyen oltást kaphatok?
Tisztelt Doktornő! Kérdésem, a meglévő betegségeim és szedett gyógyszereim alapján melyik COVID-19 elleni oltást kaphatom meg, kockázat...
Szivbetegség?
Tisztelt Doktornő! Pár hónappal ezelőttig alacsony vérnyomással éltem, átlagban 90/60,100/70 volt. Pulzusom 80-90 körül. Pár hónapja rosszul...
Alacsony Spo2 szint
Tisztelt Dr. Nő! 25 éves férfi vagyok! Kb 10 éve van magas vérnyomásom sajnos. (nem dohányzom nem vagyok túlsúlyos és kávét, alkoholt nem...