Nem érthető

Tisztelt Doktornő!

A napokban voltam kardiológiai vizsgálaton és számomra nem érthető a leletben leirt vélemény, ehez kérném a segitségét.Tágabb BP, norm BK és jobb szivfél, kielégitő BKEF, mérs relaxzavarral, konc BK Hypertrophia, aszynkron szepz mozgással, durva bill eltérés obesitás mellett obesitás mellett nem látszik d: MI I-II, TROMB és pF sem.Obesitás maior riz faktorokkal az eddigi TH ineffektivnek tünik.

EKG: SR P: 86/min PQ.0. 14 III légvételre kissebbedő q anterolat lapos egyebütt poz T-k.

Segitségét előre is köszönöm: Melinda

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas vérnyomás témában

Kedves Melinda!

A leírás alapján feltételezem, Ön magasvérnyomásos és túlsúlyos. Ez utóbbi nagyban korlátozza az ultrahangvizsgálatot, a vastagabb zsírszövet elnyeli az ultrahangot, és rosszabb minőségű kép keletkezik, így pl. finomabb struktúrák kevésbé megítélhetőek. Erre utal, hogy nincs durva billentyűeltérés (pl. nincs nagy meszesedés, szűkület a billentyűkön) , a mitralis billentyű ugyan egy kicsit visszaenged (MI I-II) , de ez nem jelentős. A pitvar kissé tágabb, nem kerül leírásra, hogy mennyire (ennek pl. ritmuszavarok kapcsán lehet jelentősége) , de a kamrák jó méretűek, jól húzódnak össze, jól pumpálják a vért (ezt jelenti a kielégítő BKEF) . A magas vérnyomás, fokozottabb terhelés miatt a kamrafal megvastagodott (így igazodik a nagyobb terheléshez) , emiatt a kamra "tágulékonysága", relaxációja csökkent (a vastagabb fal kevésbé rugalmas) , erre utal a mérs. relax. zavar. Nincs vérrög (thrombus) a szívüregekben, nincs folyadék (PF) a szívburokban.

Összességében az ultrahang nem rossz, az EKG is rendben van, azonban leírásra került, hogy az elhízás (obesitas) mellett egyéb rizikófaktorok is jelen vannak, és nem hatásos az eddig alkalmazott kezelési mód.

Érdemes lenne lefaragni a kilókból a szív-és érrendszeri rizikó csökkentése végett, így a vérnyomás is könnyebben beállíthatóvá válna.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. június 23., 20:38; Megválaszolva: 2009. június 23., 20:38
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás
Aggódás
Üdvöletem aki válaszol! Tolosa-Hunt sy.m van immár 3x jött elő.Szteroidot medrol kaptam 5 napig napi1000mgot.Hétfőn hazaengedtek napi 100mg medrol...