• Bal kamrabillentyű visszaereszt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Ur!

        Ultrahang vizsgálat megállapitása szerint a bal kamrabillentyü visszaereszt. Vérnyomásom általában 120/60 körüli érték, azonban néha nagyritkán l50/70, több esetben pedig visszaesik 95/50 körüli értékre. Az alábbi gyógyszereket szedem: concor o.5 reggel-este 0, 5, moduxinMR 3, 5mg reggel-este l db, amilorid reggel l, és xamax 5 mg nnaponta 3.Gyakori a szédülésem, bizonytalan járás és fejfájásom.Ezeka tünetek lehetnek-e valamelyik gyógyszer mellékhatásai? Vérnyomás esés eseténszedjem -e a vérnyomáscsökkentő gyógyszereket?

         

                     Szives válaszát várva tisztelettel:

         

                                                                              S.L.

        WEBBeteg szakértő válasza a vérnyomás témában

        Kedves kérdező!

        Mind a Concor (pulzuscsökkentő), mind az Amilorid (vízhajtó) csökkenti a vérnyomást, de az ultrahang pontosabb ismerete (kamrafunkció, visszaengedés foka) nélkül nehéz tanácsot adni. Amennyiben a szédüléses rosszullétek egyértelműen az alacsony vérnyomáshoz köthetők, kezelőorvosával konzultáljon a gyógyszerek dózisának csökkentéséről. Ezen kívül még ideggyógyászati vizsgálat jön szóba.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        Dr. Bene Orsolya
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2009-06-10 10:04:10; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: