• Echo lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktornő/úr kérném leletem véleményezését forditását már régóta szenvedek magas vérnyomásban utóbbi időben elketdett fályni a mellkasom ami kisugárzik az éllkapcsomba is.lelet:kissé tág pitvarok vékony billentyű MI I.jelzett TI.a kalkulált jobb kamrai szisztolés nyomás a fiziologiás határon belül jó szisztolés bal kamra funkció ,relaxácios zavar mérsékelt koncentrikus hipertonia .falmozgási zavar,pericardiális folyadék,koros intracardialis képlet nem látható.Tisztelettel B csaba

        WEBBeteg szakértő válasza a echo lelet témában

        Kedves Csaba!


        Nincs különösebbb eltérés az ultrahangon, kivéve a koncentrikus hyperTROPHIÁt, ami a hypertonia következménye, és megvastagodott kamrafalat jelent. Ehhez társul a relaxációs zavar, ami arra utal, hogy a kamra ugyan jó erővel képes összehúzódni, de a vaskosabb fal miatt kevésbé képes elernyedni. A többi paraméter teljesen rendben van.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-29 16:38:02; Megválaszolva: 2011. október 04., 13:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés