Echo lelet

tisztelt doktornő/úr kérném leletem véleményezését forditását már régóta szenvedek magas vérnyomásban utóbbi időben elketdett fályni a mellkasom ami kisugárzik az éllkapcsomba is.lelet:kissé tág pitvarok vékony billentyű MI I.jelzett TI.a kalkulált jobb kamrai szisztolés nyomás a fiziologiás határon belül jó szisztolés bal kamra funkció, relaxácios zavar mérsékelt koncentrikus hipertonia.falmozgási zavar, pericardiális folyadék, koros intracardialis képlet nem látható.Tisztelettel B csaba

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a echo lelet témában

Kedves Csaba!


Nincs különösebbb eltérés az ultrahangon, kivéve a koncentrikus hyperTROPHIÁt, ami a hypertonia következménye, és megvastagodott kamrafalat jelent. Ehhez társul a relaxációs zavar, ami arra utal, hogy a kamra ugyan jó erővel képes összehúzódni, de a vaskosabb fal miatt kevésbé képes elernyedni. A többi paraméter teljesen rendben van.

 

Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. május 29., 16:38; Megválaszolva: 2011. október 04., 13:13
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?
Vérnyomás
Hirtelen szív feldobbanások és...