• Magas Vérnyomás!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorNő/Doktor úr!

        Engem Magasvérnyomás betegséggel kezelnek.Meg szeretném kérdezni,hogy mit jelent a Magasvérnyomás-betegség(rezisztens)többszörös szövődményekkel,valamint a Mitralis billentyű egyéb,nem reumás eredetű betegségei.

        Nekem átleg vérnyomásom 220/130 p:110

        Hosszú ideje kezelnek,az Endokrinológiai centrumban,de nem találnak ellenszert a vérnyomásom csökkentésére.Korházi körülmények között sem csökkent a vérnyomásom.Most már  a Rokkantosításomat inditják el e miatt.Van e esélyem a nyugdíjazásra?

        Várom váéaszát.

        Köszönettel: Juhász Attila

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező!


        Az ön által leírt diagnózisok elég tágan értelmezhetőek. A rezisztens magasvérnyomás azt jelenti, hogy többszörös gyógyszerkombinációval sem sikerül célértéket elérni (azaz 140/90 Hgmm alá csökkenteni a vérnyomást), a többszörös szövődmény pedig jelenthet pl. vesekárosodást, szemfenéken észlelt éreltérést, megvastagodott szívizomzatot, érelmeszesedést is. A mitralis billentyű nem reumás eltérése pedig annyit takar, hogy van rajta valamilyen hiba, mely nem reumás láz (egyfajta szívgyulladás, mely gyakori mandulagyulladások után jelentkezik) következtében alakult ki - de ennyiből nehéz megmondani, pontosan mi is az az eltérés.
        Bár a leszázalékolás elbírálásában nem vagyok jártas, a rokkantosítás elindításának természetesen van létjogosultsága.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-29 09:56:56; Megválaszolva: 2011. október 04., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés