Rezisztens magas vérnyomás

Tisztelt DoktorNő/Doktor úr!

Engem Magasvérnyomás betegséggel kezelnek. Meg szeretném kérdezni, hogy mit jelent a Magasvérnyomás-betegség (rezisztens) többszörös szövődményekkel, valamint a Mitralis billentyű egyéb, nem reumás eredetű betegségei.

Nekem átleg vérnyomásom 220/130 p: 110

Hosszú ideje kezelnek, az Endokrinológiai centrumban, de nem találnak ellenszert a vérnyomásom csökkentésére.Korházi körülmények között sem csökkent a vérnyomásom. Most már  a Rokkantosításomat inditják el e miatt.Van e esélyem a nyugdíjazásra?

Várom váéaszát.

Köszönettel: Juhász Attila

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza magas vérnyomás témában

Kedves kérdező!

Az ön által leírt diagnózisok elég tágan értelmezhetőek. A rezisztens magasvérnyomás azt jelenti, hogy többszörös gyógyszerkombinációval sem sikerül célértéket elérni (azaz 140/90 Hgmm alá csökkenteni a vérnyomást) , a többszörös szövődmény pedig jelenthet pl. vesekárosodást, szemfenéken észlelt éreltérést, megvastagodott szívizomzatot, érelmeszesedést is. A mitralis billentyű nem reumás eltérése pedig annyit takar, hogy van rajta valamilyen hiba, mely nem reumás láz (egyfajta szívgyulladás, mely gyakori mandulagyulladások után jelentkezik) következtében alakult ki - de ennyiből nehéz megmondani, pontosan mi is az az eltérés.

Bár a leszázalékolás elbírálásában nem vagyok jártas, a rokkantosítás elindításának természetesen van létjogosultsága.

Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. május 29., 09:56; Megválaszolva: 2011. október 04., 12:15
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás