Terhességi magas vérnyomás

Tizenhárom hetes terhes vagyok, 42 éves. Már a terhességem előtt is szedtem magasvérnyomásra gyógyszert (coviogalt) , most corinfart írtak fel.Elolvastam a betegtájékoztatót és azt írja, hogy elváltozást okozhat a babában.Jeleztem az orvosnak aki felírta, de csak annyit mondot jó eza gyógyszer. Az a kérdésem  merjem -e szedni vagy nem.? Hozzáteszem mióta terhes vagyok, még nem volt magasabb vérnyomásom 130/ 85-nél.Ennél mindig csak sokkal alacsonyabb pl: 118/75.Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező!

Sajnos a magas vérnyomás nagyon súlyos lehet. Természetesen a Corinfar nem okoz semmi bajt a magzatnál, tehát emiatt nem kell aggódnia. A lényeg, hogy a vérnyomása mindig normális tartományban legyen. A Corinfar Retard szedése javasolt, naponta kétszer egy vagy két tabletta. Összesen 2x40mg lehet a max. dózis.

Szóval a vérnyomása beállítva és a normál tartományban sokkal fontosabb, mint a gyógyszer, mert jelen tudásunk szerint nem okoz semmi bajt. Üdvözlettel: Dr. Zsirai László

Kedves kérdező!

Életkora, és a korábban fennálló magasvérnyomás miatt is nagyobb a veszély, hogy a terhesség során máj- és veseműködés zavarával, fehérjevizeléssel járó állapot alakuljon ki, ami fokozott kockázatot jelent mind a kismama, mind a baba szempontjából. Emiatt különösen fontos a vérnyomás megfelelő beállítása. A terhesség során normálisan előforduló vérnyomás-csökkenés miatt inkább az első trimeszterben (a 12. hét előtt) jöhet szóba az adagok csökkentése. A béta-blokkolókról (mint amilyen a Coviogal) megoszlanak a vélemények, de a nifedipin tartalmú Corinfar a biztonságosnak mondott/ajánlott szerek közé tartozik. Üdvözlettel: Bene Orsolya

Kérdés: 2009. május 21., 23:16; Megválaszolva: 2011. október 03., 10:43
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás