• Terhességi magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tizenhárom hetes terhes vagyok ,42 éves.Már a terhességem előtt is szedtem magasvérnyomásra gyógyszert (coviogalt),most corinfart írtak fel.Elolvastam a betegtájékoztatót és azt írja ,hogy elváltozást okozhat a babában.Jeleztem az orvosnak aki felírta ,de csak annyit mondot jó eza gyógyszer .Az a kérdésem  merjem -e szedni vagy nem.? Hozzáteszem mióta terhes vagyok,még nem volt magasabb vérnyomásom 130/ 85-nél.Ennél mindig csak sokkal alacsonyabb pl: 118/75.Előre is köszönöm a választ!

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás, terhesség témában

        Kedves 42 éves!

        Sajnos a magas vérnyomás nagyon súlyos lehet. Természetesen a Corinfar nem okoz semmi bajt a magzatnál, tehát emiatt nem kell aggódnia. A lényeg, hogy a vérnyomása mindig normális tartományban legyen. A Corinfar Retard szedése javasolt, naponta kétszer egy vagy két tabletta. Összesen 2x40mg lehet a max. dózis.
        Szóval a vérnyomása beállítva és a normál tartományban sokkal fontosabb, mint a gyógyszer, mert jelen tudásunk szerint nem okoz semmi bajt.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László

         

        Kedves kérdező!

        Életkora, és a korábban fennálló magasvérnyomás miatt is nagyobb a veszély, hogy a terhesség során máj- és veseműködés zavarával, fehérjevizeléssel járó állapot alakuljon ki, ami fokozott kockázatot jelent mind a kismama, mind a baba szempontjából. Emiatt különösen fontos a vérnyomás megfelelő beállítása. A terhesség során normálisan előforduló vérnyomás-csökkenés miatt inkább az első trimeszterben (a 12. hét előtt) jöhet szóba az adagok csökkentése. A béta-blokkolókról (mint amilyen a Coviogal) megoszlanak a vélemények, de a nifedipin tartalmú Corinfar a biztonságosnak mondott/ajánlott szerek közé tartozik.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-21 23:16:13; Megválaszolva: 2011. október 03., 10:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés