• Magas vérnyomásra fagyöngy tea

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szeretném tanácsukat kérni az alábbi problémámmal kapcsolatban. 44 éves vagyok és évek óta 160-190 hgm közötti vérnyomásom van, mellkasi szorítással és légszomjjal. Akkor kivizsgáltak, semmilyen szervi bajom nem volt, a stresszre vezették vissza bajaimat. Kaptam gyógyszereket, melyektől sajnos a vérnyomásom nem jött rendbe. Próbálkoztunk más vérnyomáscsökkentőkkel, de feladtam, mert annyira felerősítették a szívműködésemet, hogy a bevételt követő 2-3 óra mulva nagyon rosszul éreztem magam,   és a rosszullét órákig eltartott.Tegnap elkezdtem egy hathetes fagyöngytea kúrát, szeretném véleményüket kérni segít-e, és van-e ellenjavallat. Előre köszönöm segítségüket.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező!

        A gyógynövényekkel kapcsolatosan nem készülnek nagy klinikai vizsgálatok, így hatásosságuk és mellékhatásprofiljuk is kevésbé meghatározható. Személy szerint nincs tapasztalatom a fagyönggyel, az interneten fellelhető források alapján a legfontosabb kontraindikációt a terhesség és a szoptatás jelenti, egyébként szívbetegeknek, fertőző betegségben szenvedőknek, valamint ideggyógyászati (depresszió, Parkinson-kór miatt szedett) gyógyszereket szedőknek nem tanácsos a szedése. Ha a vérnyomás ilyen magas, nem valószínű, hogy a fagyöngy normalizálná, mindenesetre ha a kúrát végig szeretné csinálni, szorosabb vérnyomásellenőrzés javasolt, és lehet, hogy májfunkciós értékeket sem ártana ellenőriztetni. Ha a vérnyomás ilyen nehezen beállítható, felmerül, hogy valamilyen egyéb ok is áll a háttérben (pl. alvási apnoe szindróma, vesebetegség), ezirányú kivizsgálás is szóba jön.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        Dr. Bene Orsolya
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-11 22:35:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 14:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: