• Ingadozó vérnyomás, szédülés, elesés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Nagymamámnak ingadozó a vérnyomása vagy normál vagy 180-200-as szintű. Amikor hirtelen felemelkedik vagy leesik akkor úgy szédül, hogy sokat elesik és van amikor hanyatt esik. Ezek miatt nagyon aggódom és az ingadozó vérnyomás ellen azt hallottam, hogy nem lehet semmit tenni, mert ha beveszi a rendszeresen szedett gyógyszert akkor is rosszul van.  Idősek Otthonában él és azt mondták a nővérek, hogy ha megint ilyen 200-as szintű lesz, akkor kórházba utalják. Ide az otthonba  jár egy orvos, az nem tudom nem írhatna-e fel neki valamit. Van -e erre gyógyszer?   A fagyöngy készítményről írják, hogy az ingadozó vérnyomást rendezi, de nem tudom vihetnék-e neki pl. fagyöngyteát, mert lehet a gyógyszereinek a hatását befolyásolja.

        Köszönettel:

        Kovács Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a vérnyomás témában

        Kedves kérdező!

        Idősekben külön kihívás a vérnyomás megfelelő beállítása, mind a magas, mind az alacsony vérnyomás okozhat komoly panaszokat. Mindenesetre a stroke rizikó miatt érdemes lenne 140/90 Hgmm alatt tartani a vérnyomást. A kombinált kezelés sem biztos, hogy teljesen kiküszöböl egy-egy kiugrást, de ha ilyen gyakran van, megfontolandó a kezelés változtatása - ez lehet, hogy egyszerűbben megoldható intézeti körülmények között, és akkor az ájulásos rosszullétek hátterében felmerülő egyéb okok (ritmuszavar, alacsony pulzus, billentyűbetegség, nyaki érszűkület) is kizárhatók. A fagyöngy-készítményekkel nincs tapasztalatom, esetleg orvosi felügyelet mellett megpróbálható.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        Dr. Bene Orsolya
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2009-04-20 08:45:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 19:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: