• Vérnyomás-ingadozása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szép napot kívánok. Szeretnék érdeklődni, hgy mi let az oka annak, hogy 10 percen belül 2-3 vérnyomás mérésnek eltérő eredményei vannak pl.144/97;125/88; 136/95. eredményeket mértem. Sem szédülést, ingerültséget nem tapasztaltam A házi orvosun mondta, hogy vezessek egy naplót a mérésekről,mert folyamatosan 140- körüli eredményeket mért. Kilátásba helyezte a gyógyszeres kezelés lehetőségét, amit elszeretnék kerülni. Ennek érdekében vérnyomás csökkentő hatású teát fogyasztok 3hete.(Citromfű, és galagonyavirág keveréke)Az óta már rendszeres 127, sőt 114 systolés eredmény. A tea fogyasztással lassan le kell állnom, mert nem tanácsos 6 hétnél tovább egy fajtát fogyasztani. Mire számíthatok, ha már nem iszom a csökkentő hatású teát? Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: Szitár M.

        WEBBeteg szakértő válasza a vérnyomás ingadozás témában

        Kedves kérdező!

        A vérnyomást a mérés pillanatában számos tényező befolyásolja, ilyenek a beszéd, az érzelmi állapot, a mozgás, a testhelyzet, a kar megfeszített állapota, de a mandzsetta eltérő felhelyezése miatt is születhettek különböző eredmények. A gyógyteákkal nincs sok tapasztalatom - lehet, hogy a rendelőben az izgalom miatt (fehérköpeny-hatás) mért a háziorvos magasabb értékeket, míg otthon tea nélkül is normál tartományban lett volna a vérnyomás. Mindenesetre a sószegény táplálkozás, a rendszeres testmozgás (pl. esti séta), túlsúly esetén fogyás is a vérnyomáscsökkentés irányába hat, elképzelhető, hogy életmódváltással elkerülhető lesz a gyógyszerszedés.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-15 19:13:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 12:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés