Vérnyomás-ingadozása

Szép napot kívánok. Szeretnék érdeklődni, hgy mi let az oka annak, hogy 10 percen belül 2-3 vérnyomás mérésnek eltérő eredményei vannak pl. 144/97;125/88; 136/95. eredményeket mértem. Sem szédülést, ingerültséget nem tapasztaltam A házi orvosun mondta, hogy vezessek egy naplót a mérésekről, mert folyamatosan 140- körüli eredményeket mért. Kilátásba helyezte a gyógyszeres kezelés lehetőségét, amit elszeretnék kerülni. Ennek érdekében vérnyomás csökkentő hatású teát fogyasztok 3hete. (Citromfű, és galagonyavirág keveréke) Az óta már rendszeres 127, sőt 114 systolés eredmény. A tea fogyasztással lassan le kell állnom, mert nem tanácsos 6 hétnél tovább egy fajtát fogyasztani. Mire számíthatok, ha már nem iszom a csökkentő hatású teát? Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: Szitár M.

WEBBeteg Szakértő válasza vérnyomás ingadozás témában

Kedves kérdező! A vérnyomást a mérés pillanatában számos tényező befolyásolja, ilyenek a beszéd, az érzelmi állapot, a mozgás, a testhelyzet, a kar megfeszített állapota, de a mandzsetta eltérő felhelyezése miatt is születhettek különböző eredmények. A gyógyteákkal nincs sok tapasztalatom - lehet, hogy a rendelőben az izgalom miatt (fehérköpeny-hatás) mért a háziorvos magasabb értékeket, míg otthon tea nélkül is normál tartományban lett volna a vérnyomás. Mindenesetre a sószegény táplálkozás, a rendszeres testmozgás (pl. esti séta), túlsúly esetén fogyás is a vérnyomáscsökkentés irányába hat, elképzelhető, hogy életmódváltással elkerülhető lesz a gyógyszerszedés. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2011. szeptember 14.

Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)

Cukorbetegség gyanúja
Mint nyugdíjas rendelkezek érvényes vezetői engedéllyel és rendszeresen szállítom unokáimat és felügyelek rájuk. Utóbbi időben azt tapasztalom, hogy a...
Hypertonia, angiana pectoris, mitralis...
Tisztelt Szabó István kardiológus Doktor Úr! 13 éve kezelnek magas vérnyomással, 12 éve mikrovascularis angina, mitralis prolapsus. Utóbbi hónapokban nagyon...
Változó vérnyomásérték különböző karon...
Tísztelt Doktornő! Az lenne kérdésem, hogy mostanság magas a vérnyomásom, kaptam már rá gyógyszert is. Azóta méregetem itthon és az a furcsaság van, hogy...
Moringa por
Szép napot kívánok! Vettem magamnak moringa port, ami állítólag rengeteg vitamint tartalmaz, és az energia szintet is növeli. Ez a por nem kavar be abba,...
Magas vérnyomás , gyógyszer elhagyása
Tisztelt Doktornő! 1 éve kb diagnosztizáltak magas vérnyomást nálam! Teljes labor tökéletes , terheléses ekg átlag feletti, hasi UH tökéletes! Valsartan 80...
Magas vérnyomás csökkentése
Tisztelt Doktor Nő! 32 éves férfi vagyok sportolok, kondizgatok, alkalmanként futok, viszont tavaly nyáron éreztem kicsit szúrdogál a tarkóm, majd kértem...