• Mi lehet az ok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kedves doktor ur! sajnos édesapám 2 honapja meghalt,51 éves volt soha sem volt beteg az utóbbi 2 évben volt magasvérnyomása,de az is csak 170 körüli.fizikai munkát végzett,az nap is 10 mázsa terményt pakolt le fel,és este megtörtént a baj,ugy találtuk a fürdőszobában,de akkor már nem élt,a boncolási papiron ezek voltak.:lágyburki vérömleny,agyalapi értágulat vérzéssel,iszb.nagyon szépen kérem irja meg mit is jelentenek ezek pontosan ,nekünk azt mondták hogy elpattant egy ér az agyban,de szeretnénk tudni hogy nem e a sok cipekedéstől,vagy hogy rosszul lett a fürdőbe és beüthette a fejét..az orvosok azzal nyugtatnak hogy ő már az esést sem érezhette..Nagyon szépen kérem irja le az igaszságot,előre is köszönöm szépen

        TISZTELETTEL :Kalocsai

        .

        WEBBeteg szakértő válasza a agyvérzés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Sajnos attól, hogy valaki nem tud esetleg súlyos betegségeiről, mert  az nem okoz panaszokat neki, attól még lehet nagyon beteg. Sok ilyen betegség van, az egyik ilyen az érelmeszesedés, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a magas vérzsírszint, vagy akár a  vérképzőszervi vagy daganatos betegségek. 

        A  170 Hmm-es vérnyomás magasnak számít, mely kezeletlenül egy idő után szövődményekhez vezet, pl. szívinfarktus, agyvérzés. A kezeletlen betegségek panasz híján is súlyos elváltozásokat okozhatnak. Valószínűleg ez történt az édesapjánál is. A leírt diagnózisok agyvérzést és a szív ereinek érelmeszededés általi szűkületét jelentik, amelyek a magasvérnyomás betegség szövődményei lehetnek.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-03 22:32:03; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 14:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés