• Fiatalkori magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/úr, 18 éves vagyok, egy két hetes betegség után pár napja magas a vérnyomásom(150/90) átlagban.Rendszeresen sportolok és kerülöm a szeszesitalokat, ezért nem tudom hogy kezeljem, vagy elmúlik-e magától, ilyen magas még sosem volt a vérnyomásom.                           Tisztelettel: Bálint

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Bálint!

        Ha a közeli hozzátartozói között van valakinek magas vérnyomása, akkor nagyobb az esélye, hogy Önnél is kialakul. Egy kardiológiai vizsgálatra érdemes lenne elmennie.  ahová már vigye magával az otthon naponta legalább kétszer mért vérnyomás eredményeit is. Az, hogy valóban magas-e a vérnyomása egy 24 órán keresztül testén viselt vérnyomásmérő készülék fogja biztosabban megmutatni, és azt is, hogy a nap mely szakában voltak a legmagasabbak az értékek, és hogy szükséges-e vérnyomáscsökkentőt szednie. Ha igazolódik Önnél a magas vérnyomás- betegség fontos a kezelése gyógyszerekkel, hiszen a nem kezelt betegség súlyos szövődményeket okozhat.

        Addig is táplálkozzon sószegényen, hiszen az is csökkentheti a vérnyomást.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-23 16:10:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 07:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés