• Terhesség és gyógyszerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő /Doktorúr!Több éve kezelnek magas vérnyomással. Az utóbbi pár napban igen magas értékeket mértek:180/120. Orvoshoz fordultam és felírták a Prelow-t és a Nebiletet. Kérdésem az, hogy ha kiderülne hogy terhes vagyok,(tervezzük, még nincs gyerekünk)) akkor ezek a gyógyszerek mennyire ártalmasak a babára?Válaszát előre is köszönöm! Szép napot!

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Tisztelt kérdező!

        A béta-blokkolókkal (mint amilyen a Nebilet is) kapcsolatosan megoszlanak a vélemények, előny-kockázat mérlegelésével, szoros kontrollal alkalmazhatók, bár pont a Nebilettel kapcsolatban nincsenek egyértelmű eredmények. A Prelow olyan hatóanyagot tartalmaz, melynek lehet magzatkárosító hatása, ez főleg a második-harmadik trimeszterben érvényesül, ezért terhesség megállapítása után a gyógyszer mielőbbi lecserélése ajánlott.
        Javaslom, egyeztessen kezelőorvosával, ha babát terveznek a közeljövőben, hogy mely szerek adhatóak biztonsággal. 

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

         

        Kedves Gyermeket váró!


        Amennyiben gyermeket akarnak akkor előtte olyan gyógyszerekre kell áttérni, amik nem okoznak semmi bajt. Ezek nem azok. Tehát mielőtt terhes lesz már be kell állítani másik gyógyszerre magát, lehetőleg magas vérnyomásban is jártas szülész nőgyógyásznak, és úgy eshet teherbe. Én ezt javaslom, szerintem így a legjobb az esély az egészséges terhességre.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-13 09:25:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 12:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés