• Magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő!

         

        59 éves férfi vagyok. 30 éve magas vérnyomásom van, amire éveken keresztül Covarexet és Atenololt szedtem. Jelenleg Micardis plusst és Atenobene 50 mg-os tablettát szedek. A vérnyomásom 140/90, 130/100 a pulzusom 60-65 között van. A per nem akar lejjebb menni. Vagy csak én gondolom magasnak? Vagy nem megfelelő gyógyszert szedek? Mit tegyek?

         

        Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Molnár Zoltán

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Tisztelt kérdező!


        Lehetőleg 140/90 Hgmm alatt kellene tartani a vérnyomást, azaz a diasztolés („per”) értéknek 90 Hgmm alatt kell lennie. Az alsó értéket gyakran befolyásolja a túlsúly, egy kis fogyással, testmozgással, valamint a sóbevitel korlátozásával is megpróbálható ennek az értéknek a csökkentése. Az Atenobenénél (atenolol hatóanyaggal) azonban léteznek korszerűbb, szív-érrendszeri kockázatot is nagyobb mértékben csökkentő szerek (mindamellett az atenololnak kedvezőtlen hatása van a cukorháztartásra és a vérzsírszintre), esetleg ennek lecserélése megfontolandó, ezzel kapcsolatosan konzultáljon kezelőorvosával.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya
         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-01 19:04:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 06:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés