• Magas vérnyomás és a sópárás levegő?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr!

        Szeretnék érdeklődni,hogy milyen hatással lesz a sópárás(80-100% os) meleg  levegő a gyógyszerekkel karbantartott magas vérnyomásomra és enyhe asztmámra?!

        Esetlegesen milyen gyógyszerekre vagy intézkedésekre van szükségem egy messzi utazás előtt?!

        Előre is köszönöm segítőkész válaszát!

        Üdvözlettel, az utazó

         

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Tisztelt Utazó!


        Ha jól találgatok valamilyen távoli trópusi tengerpartra készül. Ha pihenni megy, akkor az utazáson kívül sok stresszre nem számíthat. A tenger nagyon jót tesz az asthmának, a sós levegő nyugtatja a légutakat. A vérnyomást lehet egy kicsit megemeli, ezért kerülje a hosszasabb és tartós napozást vagy napon való tartózkodást. Legyen a fején mindig kalap, ami árnyékot tart és hűsiti..

        Azt javasolnám, hogy jól beálított vérnyomás értékekkel induljon útnak és vigyen magával Cordaflex sprayt, amit vérnyomás kiugrás esetén a nyelve alá spriccel. Legyen Önnél természetesen egy vérnyomásmérő, amivel ellenőrizheti az értékeit és ebből tudja, hogy hanyadán áll. A beállított kezelésen nem kell változtatni, csak, ha esetleg az ottani klima tartósan lenyomja a vérnyomását.

        Ebben az esetben felezni kell adagjait. Az asthmájára vigyen rohamoldót ( Ventolin, Berodual, Bricanyl vagy amit használ) és ha asthmája szteroidot igényel, akkor ezt fenntartó kezelésnek ( Alvesco, Pulmicort, Flixotide stb). Nagyon kellemes időtöltést kívánok, valószinű hasznos lesz az egészzségére is. Ennek ellenére mindenképen vigyen legyen biztosítása is, ha valami miatt sürgős orovosi ellátásra szorulna.  


        Tisztelettel:

        Dr. Brugós László pulmonológus-allergológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-14 09:13:44; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 18:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés