• Köhögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Hónapok óta köhögök nagy nehezen elküldtek röntgen-re. Negativ lelet.Csak annyi volt még ráirva,hogy megnyúlt aorta.Évek óta magasvérnyomás, ritmusszabályzó meg egyébb gyógyszereket szedek.Positiv Spect.eredmény.Bal-Tawaraszárblokk.Szivkatéter eredménye, kisérbetegség.Semmi nem változik sőt egyre rosszabb lessz.Hetente 2-3-szo nagyon rosszul vagyok.Hétfőn is az Ügyeletet kelett hivni mert szikrázott a szemem,és nagyon szédültem 189/100 volt a v.nyomásom Állandóan zúg,sipol a bal oldala a fejemnek.Hiába kértem a doktornöt,hogy nézesse meg miért zúg és sipol folyton,azt mondja a keringési probléma okozza.Hétfön azt éreztem itt a vég,Bocsánat a hosszú leirásért.Válaszát megköszönöm.M.Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a köhögés témában

        Tisztelt Éva!

        A köhögésnek rengeteg oka lehet. Okozhatja szív-, ill. tüdőbetegség (a leírtak alapján részletes kardiológiai kivizsgálás történt), de provokálhatja refluxbetegség (a savas gyomortartalom a nyelőcsőbe, ill. a légcsőbe jut, és irritálja azt), valamint fül-orr-gégészeti eltérés is (váladékcsorgás a garatfalon az orr, az arcüreg felől). Néhány vérnyomáscsökkentő gyógyszer mellékhatásaként is jelentkezhet makacs köhögés.
        Fontos lenne a vérnyomás megfelelő beállítása. A vérnyomáskiugrások kapcsán jelentkezhet mellkasi fájdalom, fulladás, szédülés, hányinger, látászavar, melyek a szív, az agy, a szem keringésének zavarára utalnak.
        A sípolás-zúgás, fülzúgás miatt fül-orr-gégészeti vizsgálat elvégzése lenne tanácsos. Bizonyos esetekben kimutatható olyan fülészeti eltérés, amely kezelésével a fülzúgás megszüntethető, de maga az emelkedett vérnyomás, és az orvosa által említett keringési zavar, érelmeszesedés is okozhat ilyen kellemetlen hangérzetet. Sajnos a fülzúgás nem minden esetben szüntethető meg, de a szakorvos segítségével megtalálható az a kezelési mód, mellyel a panaszok csökkenthetők.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-11 20:21:44; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 10:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés