• Magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Magas vérnyomással kapcsolatos kérdésem lenne. Az én vérnyomásom jelenleg 145/100 (38 éves vagyok). Szedek gyógyszert(Logimax),de most 3 napig nem szedtem (mert elutaztunk és elfogyott). Őszintén szólva máskor is előfordult már, hogy elfelejtettem bevenni a gyógyszert. A kérdésem tehát az lenne, hogy milyen természetes módszerekkel lehetne csökkenteni a magas vérnyomást, illetőleg az , hogy mi lehet a kiváltó oka a magas vérnyomásnak. Lehet-e összefüggésben a velem született szívrendellenességemmel? (a két kamra közti falon volt egy luk, mely az évek során összehúzódott, már csak szívzörejem van, illetőleg fáradékonyabb vagyok, kisebb fizikai terhelést bírok, mint az átlag emberek) Elnézést,ha hosszú voltam! Várom szíves válaszát! Köszönettel: Kovács Szilvia

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A magasvérnyomás-betegség a leggyakrabban előforduló, szív-érrendszeri betegségekhez vezető rizikófaktor, megjelenése az életkorral arányosan nő, nőknél inkább a menopausa beálltával jelentkezik gyakrabban. Kialakulását számos genetikai, hormonális, idegi és életmódbeli tényező befolyásolja. A korábban meglévő kamrai septumdefektus nem jelent fokozottabb kockázatot a hypertonia kialakulására.

        Az ön által leírt vérnyomásnál legalább egy 10/20Hgmm-rel alacsonyabb érték lenne kívánatos, a gyógyszer elhagyása nem javasolt. A vérnyomást gyógyszeres kezelés mellett életmód-változtatással is lehet befolyásolni: a dohányzás elhagyása, a sóbevitel és az alkoholfogyasztás korlátozása, „mediterrán” étrend (gyümölcsök, zöldségek, sovány húsok, halak) fogyasztása, túlsúly esetén a fogyás,
         vmint a rendszeres testmozgás (akár napi 30 perc séta is) a vérnyomás csökkenését eredményezhetik.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-06 09:41:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 07:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés