• Magas vérnyomás, végtagok dagadása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        1992. óta tudom, hogy magas a vérnyomásom. A gyógyszeres kezelés általában meghozta a várt eredményt, így szinten tarthattam a vérnyomásomat. Kb. másfél hónapja erősen megnövekedett a vérnyomásom, változó volt 200/110 és 174/102 között váltakozott. Háziorvosom az eddig szedett gyógyszerek mellé (corenitec, renitec, carvadiol, frontin) ujabb gyógyszert írt fel, amitől a bokám nagyon bedagadt, sajnos ennek nem tudom a nevét mert eldobtam. Megbeszéltem az orvosommal, hogy ez így nem jó. Most egy újabb gyógyszerrel próbálkozott, megemelte a carvadiolt 25 mg-ra és felírta felodopin 1a 10 mg-os gyógyszert, amit már több mint egy hete szedek, a vérnyomásom igaz a megfelelő értékre állt be, de a lábaim, mostmár nem csak a bokám, hanem a lábfejem és az ujjaim, a kezem és reggelente az arcom is felpuffad. Ezekután nem tudom, mit tegyek, nem tudom meddig lehet kísérletezni, hogy vajon melyik gyógyszer válik be. Kérem, hogy válaszoljon, mit kellene tennem? Üdvözlettel: Bodáné Tóth Mária

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves kérdező!

        A felodipin az ún. kalcium-csatorna blokkoló gyógyszerek csoportjába tartozik, melyek értágító hatásuk miatt gyakran okoznak kellemetlen mellékhatásokat (kipirulás, bokadagadás). Kezelőorvosa biztosan megérti, hogy Ön az ilyen típusú gyógyszereket nem tolerálja. A felodipin helyett más hatásmechanizmusú gyógyszer felírására is van még lehetőség a Co-Renitec és a Carvedilol kiegészítéseként, amennyiben a dózisemelés mellett vérnyomása nem került normál tartományba. Ennek elbírálásával kapcsolatban keresse fel kezelőorvosát.


        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-30 21:48:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 14:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés