Időskori magas vérnyomás

Édesnyám 86 éves, köszvényes, 70 kg, 156 cm, vérnoymása 200-160/100-70 között ingadozik, gyakori fejfájással a következő gyógyszerekkel: 2x1 mg Tenaxum, 2x10 mg Tritace, 2x5 mg Norvasc, 1x80 mg Micardis, 3x2 tbl Andaxin. Ezek mellé szedhet-e még másfajta vérnyomáscsökkentőt, ill milyen vizsgálatokat kellene még elvégezni? Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magas vérnyomás témában

Tisztelt Kérdező,

Mindenféleképpen csökkenteni kell édesanyja vérnyomását, de nem olyan módon, hogy a felsoroltak mellé még adjunk valamit, hanem a kombinációban szereplő gyógyszertipusokat kell megváltoztatni. Ebben így interneten keresztül nem szabad útmutatást adni, keressen fel egy kardiológust, vagy antihypertenziv (vérnyomáscsökkentő) kezelésben járatos belgyógyászati szakrendelést. Laborvizsgálatokat ill. esetlegesen hasi ultrahang és szívultrahang vizsgálatot mindenképpen szükséges elvégeztetni (pl. a veseműködés esetleges beszűkülése (köszvényes vese szindróma) , vagy billentyűbetegség tisztázása céljából is) .

Dr. Bíró Csaba István, kardiológus-belgyógyász

Kérdés: 2008. április 24., 21:54; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:10
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás