Magas vérnyomás, magas pulzus

Kedves Doktor Úr/Nő! 22 éves múltam, fiatal nő vagyok, jelenleg munkát keresek! 2008.aug.21-én édesapám este megmérte a vérnyomásom, akkor a pulzusom nyugalmi helyzetben 90 volt, ami tudtommal a határérték! Azt hozzáteszem, hogy a vérnyomásommal sosem volt gond, itthon gyakran mértem én is, mivel van készülékünk! Aztán édesanyám beleültette a fejembe, hogy ez a pulzus magas, és hát őrlödtem, míg végül vasárnap elvittek az ügyeletre, ugyanis 109 volt a pulzusom! Ott csináltam EKG-t, nem mutatott semmit a doktornő, azt mondta vegyek be 10mg-ot Betaloc Zokot, ha ilyen eset van, de menjek el a háziorvosomhoz és csináltassak egy vérvételt! El is mentem vérvételre, ami két helyen tért el! Az Se totál transzferrin megh.3, 93 (referencia tartomány 1, 70-3, 40) és a TSH, ami 3, 7353 (0, 3000-3, 2000)! A háziorvosom azt mondta ez biztos nem pajzsmirigy, mivel hormonális szinten nem jelent meg! Az FT 4 13, 600 és az FT 3 5, 09! Ő azt mondta, hogy 2 hétig szedjek reggel és este Xanax-ot! Ha szükséges délben is, mert idegi alap! Reggel 0, 25mg-ot veszek be és este hol 0, 25-öt, hol 0, 5mg-ot! Azóta én nem érzek semmit, tehát itthon dolgozok a kertben, csinálom a dolgom, mégis, most nyugalmi helyzetben mértem a vérnyomásom és 140/89 111-es pulzus! Rögtön bevettem egy 0, 25-ös Xanax-ot! Ön mire gondol, tényleg átmeneti idegi alap lehet? És tényleg meggyógyulhatok? Eddig soha nem volt gond a vérnyomásommal és most sem érzem rosszul magam, akkor mitől van? És amit még elfelejtettem mondani, hogy 6 vagy 7 éve szedek fogamzásgátlót, ezen kívül semmi gondom nem volt! 2007.decemberében nézték a TSH-t és semmi gond nem volt vele! Kérem doktor Úr/Nő válaszát! Ugye nem a szívemmel van gond? A szüleim nyugtatnak, hogy biztos idegi és hogy ez tudat alatt van, mert hogy nincs párom, nincs munkahelyem és biztos őrlödök! Kérem segítsen! Köszönettel: Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a vérnyomás témában

Kedves Ágnes!

Szeretném megnyugtatni, hogy nem a párhiány miatti örlődés és folyamatos idegeskedés az oka a szaporább szívműködésnek, és a vérnyomás határértékeinek. Sajnos nem vagyunk egyformák, és egyes betegségek is különböző korban jelentkezhetnek. A szapora pulzusra való hajlam vagy magas vérnyomásra való hajlam már fiatal korban is jelentkezhet. Ilyen esetekben a legfontosabb teendő a folyamatos ellenőrzés és az eltérések súlyosságától függő gyógyszeres vagy életmódbeli kezelés. Az Ön értékei még nem számítanak súlyosnak, de mindenképpen cselekvést igényelnek.

Szapora szívműködésre kis dózisú béta-blokkoló szedése szükséges.( a Betaloc Zoknál már vannak korszerűbb, kevesebb mellékhatással bíró gyógyszerek is). Az emelkedettebb vérnyomásértékei miatt próbálja étkezéséből a sót száműzni. Ha ez nem sikerül, akkor esetleg gyógyszerszedés is szóba jön. Ezek nem olyan nem betegségek, amiből meggyógyul az ember, folyamatos kezelésük szükséges. 

Dr. Jóna Angelika

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2008. szeptember 04., 21:34; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 07:55
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?
Vérnyomás
Hirtelen szív feldobbanások és...