Szívpanasz

Kedves Dr. Dr.-nő! 2 évvel ezelőtt a nyaram nagyon stresszes volt, aminek meglett az eredménye. A mellkasom egy nap elkezdett szorítani, és rettentő fejfájás kínzott. Kollégáim unszolására orvoshoz mentem aki rögtön beutalt a kórházba(ekg)után angina prec.szal. A szivem nagyon mélyről, lassan, ütősen vert.Szinte vitte a mellkasomat. A jobb vállam felé nyilallott és a karom is lezsibbadt. A nyelvem alá sprayt fújt(nem tudom mit)azt mondta ettől jobb lesz. A kórházba a párom bevitt kb 1 órán belűl. A vérnyomásom 120/80 volt. Azt kérdezték, hogy mi a fenét keresek itt? Miután elmondtam, hogy mi történt csak annyit mondtak:szívroham lehetett ami hamar elmúlt és nem is biztos hogy többet megismétlődik.Utána kikérdeztek, hogy nem-e vagyok fáradtabb stb.Javasolták, hogy 6 óra hosszat bekellene feküdni és 2 óránként vért kellene venni.Ennek a KEDVES invitálásnak nemet mondtam és haza jöttem. Mivel már jobban éreztem magam a párommal megünnepeltük.hogy semmi komoly probléma nem lett és 9 hónap múlva megszületett a harmadik kislányom. Azóta fáradtabb vagyok, a terhességem alatt kértem beutalót a kardiológiára, mert többször éreztem szédülést, heves szívdobogást stb. Megnyugtattak, hogy semmi probléma nincsen. Mint már mondtam fáradtabb vagyok, annyi mindent nem tudok elvégezni mint az elött.Többször van heves szívdobogásom szinte dörömből oda bent. Amit még elfelejtettem:amikor beuteltak az ügyeletre annyit láttam az ekg papírból, hogy a felső sorban lefelé is mutatott jel. Most 35 éves vagyok 3 kislány anyukája. Maga szerint ez megismétlődhet, nem kellett volna egy későbbi ekg-nak kimutatni a történteket? Őn mit javasol? Érdemes kardiológiára menni vagy többet nem valószinű hogy elő fordul mégegyszer? Tényleg szívroham lehetett? Két hónappal ezelőtt sehogyan sem akart a vérnyomásom 14o alá menni.Egy hétig mértem naponta.169 volt a lagmagasabb ha jól emlékszem 112-es pulzussal.Köszönöm a türelmét és várom a véleményét.Erzsébet

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

Kedves Erzsébet!

Ilyen fiatal  korban még nem jellemző, hogy valaki szívinfarktust (szívroham) kapjon. Ha a vérnyomása magasabb és szapora szívverései szoktak lenni, naponta háromszor ( reggel, délben, este) mérje meg ezen értékeket 2-3 hétig, és ezzel keressen fel kardiológus szakorvost. A nem kezelt magas vérnyomás-betegség és magas pulzusszám, ha nem kezelik,   későbbikeben valóban okozhat akár súlyos problémákat is, és megismétlődhetnek.

Dr. Jóna Angelika

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2008. augusztus 24., 21:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 12:14
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?
Vérnyomás
Hirtelen szív feldobbanások és...