• Szívpanasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Dr.-nő!2 évvel ezelőtt a nyaram nagyon stresszes volt, aminek meglett az eredménye.A mellkasom egy nap elkezdett szorítani,és rettentő fejfájás kínzott. Kollégáim unszolására orvoshoz mentem aki rögtön beutalt a kórházba(ekg)után angina prec.szal. A szivem nagyon mélyről,lassan,ütősen vert.Szinte vitte a mellkasomat. A jobb vállam felé nyilallott és a karom is lezsibbadt. A nyelvem alá sprayt fújt(nem tudom mit)azt mondta ettől jobb lesz.A kórházba a párom bevitt kb 1 órán belűl. A vérnyomásom 120/80 volt.Azt kérdezték, hogy mi a fenét keresek itt???Miután elmondtam,hogy mi történt csak annyit mondtak:szívroham lehetett ami hamar elmúlt és nem is biztos hogy többet megismétlődik.Utána kikérdeztek,hogy nem-e vagyok fáradtabb stb.Javasolták,hogy 6 óra hosszat bekellene feküdni és 2 óránként vért kellene venni.Ennek a KEDVES invitálásnak nemet mondtam és haza jöttem.Mivel már jobban éreztem magam a párommal megünnepeltük.hogy semmi komoly probléma nem lett és 9 hónap múlva megszületett a harmadik kislányom.Azóta fáradtabb vagyok,a terhességem alatt kértem beutalót a kardiológiára,mert többször éreztem szédülést,heves szívdobogást stb.Megnyugtattak,hogy semmi probléma nincsen.Mint már mondtam fáradtabb vagyok,annyi mindent nem tudok elvégezni mint az elött.Többször van heves szívdobogásom szinte dörömből oda bent.Amit még elfelejtettem:amikor beuteltak az ügyeletre annyit láttam az ekg papírból,hogy a felső sorban lefelé is mutatott jel.Most 35 éves vagyok 3 kislány anyukája.Maga szerint ez megismétlődhet,nem kellett volna egy későbbi ekg-nak kimutatni a történteket?Őn mit javasol? Érdemes kardiológiára menni vagy többet nem valószinű hogy elő fordul mégegyszer?Tényleg szívroham lehetett?Két hónappal ezelőtt sehogyan sem akart a vérnyomásom 14o alá menni.Egy hétig mértem naponta.169 volt a lagmagasabb ha jól emlékszem 112-es pulzussal.Köszönöm a türelmét és várom a véleményét.Erzsébet

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Erzsébet!

        Ilyen fiatal  korban még nem jellemző, hogy valaki szívinfarktust (szívroham) kapjon. Ha a vérnyomása magasabb és szapora szívverései szoktak lenni, naponta háromszor ( reggel, délben, este) mérje meg ezen értékeket 2-3 hétig , és ezzel keressen fel kardiológus szakorvost. A nem kezelt magas vérnyomás-betegség és magas pulzusszám, ha nem kezelik,  későbbikeben valóban okozhat akár súlyos problémákat is, és megismétlődhetnek.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-24 21:58:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 12:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés