• Szívbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő! Visszatérő mellkasi panaszok miatt voltam kardiológia vizsgálaton. Elvagyok keseredve, 31 évesen 1 fokú mitrális regurg, 1-2 fokú tricusp insuff szerepel, valamint magasvérnyomás szívbetegség. Mik ennek a betegségnek a kilátásai? Meddig élhetek? Műteni kellesz rövid időn belül? Mi okozhatta ezt? Javulás nem várható? Sportolhatok még így? Utánna végeztek szív katéterezést is, szűkületet nem találtak, ott azt mondta a doktornő hogy semmi baja a szívemnek, panaszaim valószinűleg reflux miatt vannak. Elég stresszes a munkaköröm sokat éjszakázom. Köszönöm megtisztelő válaszát!

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívbetegség? témában

        Kedves Kérdező! Nyugodjon meg a leírtak nem vezetnek a közeljövőben állapotrosszabbodáshoz, és a hosszútávú életkilátások is kiválóak ilyen enyhe billentyű problémával. A panaszihoz vezető okokat nem tudom a leírás alapján megmondani. A magasabb vérnyomás gyógyszerrel normalizálható, ez a szövődmények kialakulását akadályozza. Egészséges életmód segíthet a legtöbbet. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. február 17., 15:46; Megválaszolva: 2020. február 21., 01:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: