• Magas vernyomas...

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Nő/ Dr Úr! 2008-ota szedek vérnyomáscsökkentőket (lavestra 100 mg és lapiden 1,5 mg retard) Ha jól tudom, akkor az egyik a vérnyomást, a másik a pert tartja a megfelelő tartományban. Kérdésem az lenne, hogy van e manapság egyféle gyógyszer, mely mind a kettőt rendbe tartja és így nem kell kettő fajtát szednem? Várom válaszát, Tisztelettel,

        Dr. Árki Ildikó válasza a magas vérnyomás témában

        Tisztelt Kérdező! Mindkét gyógyszer vérnyomáscsökkentő hatású. Valószínűleg azért tartotta szükségesnek kezelőorvosa a két hatóanyaggal történő kezelést, mert a Lavestra monoterápia nem lett volna elegendő a célvérnyomás eléréséhez. Vannak olyan vérnyomáscsökkentő készítmények, amelyek egy tablettában tartalmaznak kétféle (sőt háromféle) hatóanyagot.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. augusztus 03., 20:37; Megválaszolva: 2019. augusztus 06., 17:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: