hypertónia

Tisztelt Doktornő! Évek óta hypertóniával küzdök, rendszeres orvosi felügyelet mellett. Ennek ellenére a vérnyomásom 160/90 alá soha nem megy. Felkerestem a háziorvosomat, aki Hypertónia szakrendelésre küldött. Ott az összes ezzel kapcsolatos vizsgálatokat elvégezték. (labor, pajzsmirigy, szemfenék, kardiológia, hasi UH, CT) Ezek a vizsgálatok semmi féle kirivó eltérést nem mutattak. (A labor eredményem egy kis cukrot 6, 9-et mutatott.) NIncs olyan szervi baj, ami a magas vérnyomásomat indokolná. Az igy elvégzett vizsgálatok során az alábbi gyógyszer áradatot irták fel. Kérdésem az lenne, hogy muszály-e ennyi gyógyszert beszednem? Nem lehetne-e csökkenteni egy kicsit? Meforal 500 mg, Lipidil 267 mg, Minipressz 1 mg, lERCATON 20 MG, Nebivolol-Teva 5 mg, Rewel SR 1, 5 mg, Coverex-AS 5 MG, Coverex Komb Forte 10/2, 5 mg, Frontin 0, 25, Furosemid heti 2 +só és Tensiomin alkalomadtán. Várom válaszát, tisztelettel és köszönettel: Károly

Dr. Molnár Dóra válasza magas érték többféle gyógyszer mellett is témában

Kedves Kérdező, mivel ezzel a kombinációval sem jó a vérnyomás, további terápia módosítás javasolt. Sajnos vizsgálat nélkül nem tudok ennél pontosabbat mondani. Néhány esetben nem sikerül a normál tartományba vinni a vérnyomást, de ilyenkor is a lehető legalacsonyabb érték elérésére kell törekedni a szövődmények elkerülése érdekében. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 31., 14:05 ;Megválaszolva: 2016. január 31., 23:48
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Érdemes lenne Neurológiai...
Pánikbetegség/Vérnyomás
Vérnyomás érték
Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek...
Magas vérnyomás