Magas pulzus

Tisztelt Doktornő! Nagyon szeretném kikérni véleményét a tüneteimmel kapcsolatban.Voltam az utobbi másfél évben belgyógyásznál pajzsmirigy vizsgálaton, háziorvosnál rutinvizsgálatokon, Ekg-n, szemorvosnál, nőgyógyásznál. Az alap megállapítás fehér köpeny szindróma.Vérnyomás méréskor, de már mielőtt az orvoshoz kell mennem érzem magamon hogy stresszelek, márpedig azon hogy vérnyomást mérnek. Magasak az értékeim 150-170-ig a per 80-90-ig szokott változni, a pulzus pedig 90-100 közötti.Vérvételnél ugyanígy izgulok ott is magas a cukor értékem, 6, 5-7, 5-ig szokott lenni.Vettem otthonra vérnyomás és vércukor mérőt, kontrol alatt tartom magam, és ami az érdekes az eredményeim otthon jók.Reggel mért vérnyomásom 125-130 körül szokott lenni, a per 75-80, a pulzusom viszont 80-85 között van, tudom az magas de tudat alatt már attól is fóbiám van ha magamnak mérem a vérnyomásom. A vércukrom otthon mérve 5, 6-6, 1 között van.Vérnyomásomra pulzusomra kaptam gyógyszert, de ha az otthon mért érték merőben alacsonyabb mint az orvosnál, beszedjem e? Mondtam a háziorvosnak hogy nem szedem a fenn emlitett ok miatt amiket felírt, persze megint megmérte ott a rendelőben és magas volt a vérnyomásom. A belgyógyász aztmondta a pulzus gyógyszerre hogy csak akkor.szedjem ha 100 fölötti az érték, de annyi még nem volt.Nagyon aggódom hogy mi lehet a bajom, sokszor rettegek ha elmegyek otthonról hogy nehogy bajom legyen, pont azért mert nem tudom mi a bajom.Ingerlékeny lettem, éjjelente felkelek és nehezen alszom vissza, minden nap bennem van hogy mi a bajom valójában.Izzadok ok nélkül, fáj a fejem sokat, a magas pulzusszám is zavar, ingerül vagyok a gyerekeimmel, sokszor érzem magam úgyintha nem is itt kennék hanem álmodnék, homályos fátyolos olykor a látásom...szóval annyi tünetem van amit nem tudok mire vélni. A háziorvosom minden egyes tünetemmel elküldött a megfelelő orvoshoz, de mindnél a magas vérnyomás a magyarázat, elmondtam nekik hogy otthon mérve nem magas a vérnyomásom. Mit tanácsol mit tegyek, hova menjek még...sokszor amikor rámtörnek a tünetek, a tanácstalanság, a sírás folytogat.Nagyon elegem van ebből a helyzetből, köszönöm ha válaszol!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Fehérköpeny jelenség témában

Kedves Kérdező! A tünetek tisztázására Cardiotens vizsgálat javasolt, ez objektív módon mutatja a vérnyomás és pulzus értékeket a nap folyamán. A lelet alapján dönteni lehet a további teendőkről. Javaslom még egy vércukor terheléses vizsgálat elvégzését is, HbA1c vizsgálattal kiegészítva, mert a cukorháztartásról így pontosabb információk lennének. A szorongás már egy kezdődő pánikbetegség jele is lehet, érdemes lenne pszichiáterrel beszélni. Jobbulást kívánok4 Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 05., 17:37; Megválaszolva: 2016. január 07., 19:53
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Károsodott diasztolés bal kamra
T. Doktornő! Teljesen kétségbe estem, a munkahelyemen kardiologiai vizsgálat a következő eredményt adta. Regurgitatiok: TRI I, MI I. Falmozgászavar:...
Magas vérnyomás 30 évesen
Mellkasi fájdalom
Laborvizsgálat eredménye