Gyógyszer kombinációk

Tisztelt Doktor Nő! Érdeklődni szeretnék, hogy béta-blokkoló és centrális vérnyomáscsökkentő biztonságosan szedhető-e együtt magas vérnyomás esetén, mivel a betegtájékoztató ezt nem ajánlja. Amennyiben ez nem elég hatásos, melyiknek az adagját lehet emelni, esetleg milyen harmadik szerrel lehet kombinálni? Tisztelettel köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza gyógyszerek hatása témában

Kedves Kérdező! Sokféle vérnyomás gyógyszer létezik, amelyek segítségével egyénre szabottan lehet beállítani a vérnyomást. A fenti 2 gyógyszer alkalmazása annyiban igényel odafigyelést, hogy mindkettőnek lehet hatása a pulzusra is a vérnyomáson kívül, ezért egymás hatását fokozva, esetleg mellékhatás is kialakulhat. Ez azonban ritka, a két gyógyszer együttes alkalmazása megengedett ellenőrzés mellett. Amennyiben nem megfelelő az Ön vérnyomása a gyógyszerekkel, menjen vissza a kezelőorvoshoz, és beszélje meg a további lépéseket: újabb gyógyszer is adható szükség esetén, de lehet, hogy csere szükséges hatástalanság miatt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. november 23., 19:42; Megválaszolva: 2015. november 23., 21:40
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Vérnyomás gyógyszer és erekciós...
Tisztelt Doktornő! vérnyomásra szedek évek óta Coverex As komp-ot. Közben nemrég erekciós problémáim alakultak ki és a betegtájékoztatóban ezt...
Szív, gyomor vagy egyéb probléma ?
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! 54 éves, átlagos férfi vagyok. Már több mint 10 éve előfordul, hogy időnként a jobb bordaívem alól egy pontból...
Magasvérnyomás EKG lelet
Magas vérnyomás