Vérnyomáscsökkentő szedése

Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kérni abban, hogy a vérnyomáscsökkentő szedése, (a párom Tanydont szed) , mennyire van befolyással a spermiumokra. Babát tervezünk, de ha nem szedi 150/90-es a vérnyomása. Ha viszont szedi és hatással van rájuk, akkor nem is tudom mit lehetne tenni. Úgy tudom, hogy nincs rájuk kedvező hatással így nem tudom mitévők lehetünk. Nagyon köszönöm válaszát! Tisztelettel: Nóra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza gyermekvállalás témában

Kedves Kérdező, a hímvarsejt akkor tudja az esetek legnagyobb részében megtermékenyíteni a petesejtet, illetve, akkor ágyazódik be többnyire a megtermékenyített petesejt, ha ebben a korai időszakban minden rendben van.

(Bizonyos tekintetben a "mindent vagy semmi" törvénye érvényesül.) Telmisartan hatóanyagot szedő betegek között spermium minőségi változásáról tudtommal nem készült még vizsgálat. A másik problémakör a genetikai anyagban történő változás lehet, de erről sincsenek adatok. Ismert viszont, hogy sok más szerhez hasonlóan ez a hatóanyag is károsíthatja a születendő gyermeket a méhen belüli fejlődés során, ha az ANYA szedi. További kérdések esetén érdemes lenne családtervezési tanácsadáson részt venni párjával együtt. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. június 02., 14:48; Megválaszolva: 2015. június 03., 14:29
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magasvérnyomás EKG lelet
Magas vérnyomás
Milyen oltást kaphatok?
Szivbetegség?
Alacsony Spo2 szint