LDL kontra HDL

Tisztelt Doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy az alábbi értékek ismeretében az Ön véleménye szerint feltétlen indokolt e a koleszterin csökkentő gyógyszer szedése. Koleszterin: 6.56 HDL: 1.67 LDL: 4.49 Non HDL: 4.89 Triglicerid: 0.89 Vérnyomásom gyógyszerrel (Nebivolol) rendezett, BMI: 28.6, egyéb ismert betegségem nincs. Másképpen megfogalmazva az érdekelne, hogy a magas HDL és az alacsony Triglicerid szint mennyire ellensúlyozza a magasabb LDL értéket? A sztatinok vegyes megítélését ismerem, ezért csak abban az esetben szedném ha elkerülhetelen. A táplálkozási és életmódbeli javaslatokat ismerem, sajnos egy részüket tudom csak követni és úgy tűnik ez eddig nem befolyásolta az LDL szintet. Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel: Gábor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza és magas koleszterin szint témában

Kedves Kérdező, javaslom, hogy végeztessen egy nyaki verőér ultrahangot, ha kimutatható kezdődő érelmeszesedés, akkor mindenképpen javasolt a gyógyszer szedése. A következő években esetlegesen előforduló szív- és érrendszeri események megelőzése lenne a célja az LDL-koleszterin szint csökkentésnek.Tisztelettel: dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. március 31., 09:50; Megválaszolva: 2015. március 31., 20:21
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magasvérnyomás EKG lelet
Magas vérnyomás
Milyen oltást kaphatok?
Szivbetegség?
Alacsony Spo2 szint