Magas vérnyomás és szorongás

Tisztelt Doktornő! Covarex Komb Forte 10/2.5 + Amlodipin 5mg szedését javasolja reggeli 1-1 adagban egyszerre. Estére a vérnyomásom magas (170/80) , szorongás fog el. Szeretném megérdeklődni mi az Ön véleménye, estlegesen mit javasol a vérnyomásom csökkentésére. Káliumot viszont nem írtak fel. Szükséges e ennek a szedése, ha igen akkor milyen adagolásban. Illetve szeretném megkérdezni, ha este szintén magas lesz, mit szedhetnék be rá. (nem fogysztok sem alkoholt, sem kávét) Segítségét előre is köszönöm! Gabriella

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza magas vérnyomás témában

Kedves Gabriella, konkrét terápiás javaslat nem adható vizsgálat nélkül, de a leírás alapján úgy gondolom, hogy ne egyszerre vegye be a két gyógyszert, hanem Coverex Komb Forte legyen reggel, és az Amlodipin délután. A sürgősségi vérnyomás csökkentést beszélje meg a háziorvossal, létezik gyorsan ható tabletta. Kálium szedése ezekhez a gyógyszerekhez általában nem szükséges, vérvétellel lehet megállapítani, hogy van-e Önnek Kálium hiánya. A kezelőorvost keresse fel a további teendők megbeszélésére! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. december 05., 15:19; Megválaszolva: 2014. december 06., 19:56
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Pulmonális hypertonia
Hogyan tudok leszokni
Magas vérnyomás
magas vérnyomás
Terhesség alatt szedhetek...
Tisztelt Doktor Nő! 17 hetes terhes vagyok és sajnos magasabb a pulzusum a kelleténél, illetve extra sziverések miatt kellett évekkel ezelőtt...