Szélsőséges vérnyomás

Üdvözletem! 45 éves nő vagyok. 10 kiló feleslegem van és refluxos vagyok. Napi 1-2 gyenge kávét fogyasztok, vagy akár napokig egyáltalán nem iszom. Csak savcsökkentőt veszek be, mást gyógyszert nem szedek. Kb. 2 hónapja a bal lábam combhajlatában egy ponton szinte folyamatosan fáj. 50-100 méter után ha nem pihenek, akkor már csak sántikálva tudok menni és ilyenkor erősen fáj ez a terület, ill. a mozgása a lábamnak nagyon beszűkül. A reumatológus azt mondta, coxarthrosis, de az rtg nem igazolta ezt. Tovább nem lettem vizsgálva, pedig időnként még a botot is elő kell vennem a közlekedéshez. Gyógyfürdőt javasolt a reumás orvos, de a kardiológus ezt nem engedélyezte. Így hát a lábam ügye tisztázatlan maradt. Elmentem csontritkulás szűrésre és enyhénél valamivel több a csontritkulásom, ezt mondták. Elmentem érszűkület vizsgálatra és az negatív lett. Fastumot használok a combhajlatomra...hátha. Nem iszom alkoholt és nem dohányzom. Nem vagyok stresszes alkat. A vérnyomásom mostanában sokszor felmegy 153/105/69 körülire nyugalmi állapotban. Az eddig mért legmagasabb felső érték 169 volt. A szemész mondta, I-II fokú Angiopath.ret. hypert. van. Amint lefekszem, azonnal szédülök, de ez csak fél-egy percig tart. Ahogy vízszintbe kerülök, a vérnyomásom azonnal lezuhan pl. 150 felső értékről 120 felső értélre. A két mérés között 30 mp van. Hosszabb fekvés alatt 82/45/63 körülire is lemegy a vérnyomásom. Az orvos Lisonormot írt fel, de nem merem beszedni a szélsőséges értékek miatt. Ezt mondtam neki, de erre nem válaszolt. Érdeklődnék, mit szükséges tudnom arról, hogy vízszintbe kerülve azonnal ennyit zuhan a vérnyomásom és Ön szerint merjem-e beszedni ezt a gyógyszert? Köszönöm szépen előre is a választ. Üdvözlettel: A.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező, 24 órás vérnyomás monitorozás javasolt a vérnyomás értékek napi ingadozásának tisztázására. Ettől függően lehetne gyógyszert választani. Egyebekben korrekt vélemény vizsgálat nélkül és a leletek ismeretének hiányában nem adható. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. június 08., 14:04; Megválaszolva: 2014. június 09., 16:13
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
általános kérdés
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?