Lefekvéskor magas vérnyomás

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan problémával keresném meg Önt, hogy 63 éves nő vagyok. Évek óta magasvérnyomással küzdöm. 2 éve megállapították, hogy balkamra tágulatom van, illetve szívelégtelenség, Ezzel több alkalommal is kórházban voltam, illetve érfestés is történt. Legutóbb februárban voltam kórházban kivizsgáláson. Gyógyszereket amiket szedek: Reggel: 1 0, 5 mg Xanax, 1 Rexetin, 1 tbl.Cordarone, 1/2 Concor Cor, 1tbl. Tanydon, 1/4 Norvasc. Este: 1 tbl. Xanax SR, 1 tbl. Tenaxum, 1/2 Norvasc, 1/2 tbl. Concor Cor. Az lenne végülis a kérdésem, hogy ezek mellett a gyógyszerek mellett, reggeli felkelés után 170/75/49 a vérnyomásom, ami napi rendszerességű és a reggeli gyógyszerek bevétele után, illetve ha már aktív vagyok lemegy 122/60/47-re, általában így ugrál. Hová fodulhatnék még ezzel a problémámmal, illetve milyen gyógyszerek állítanák be rendesen a vérnyomásomat. Az a baj még, hogy a Norvasc tablettától rendkívül dagad a lábam, ami fájdalmat is okoz, így nem tudok járni sem. És miért van az, hogy terhelésre a vérnyomásom normális értékű, nyugalmi állapotban viszont ritmuszavar és magas vérnyomás jelentkezik? Nagyon megköszönném válaszát: Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a magas vérnyomás témában

Kedves Kérdező, vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, hogy pontosan mi a baj. A terápia módosítására van még lehetőség, úgy látom a gyógyszerlista alapján, például egy vizelethajtó tbl is megoldhatja a problémát. Kardiológiai szakrendelésre menjen el kontrollra, itt kellene megbeszélni a terápia módosítás lehetőségeit. Jobbulást kívánok! Tisztelettel. Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. április 30., 11:19; Megválaszolva: 2014. május 01., 16:22
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
általános kérdés
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?