pajzsmirigy

Tisztelt válaszadó! Olyan problémával fordulnék önhöz, hogy kb 2 hete testmozgás közben (kondícionálás) egy mozdulat után erős forgó jellegű szédülést éreztem, az óramutató járásával megegyező irányban, ami csak pár óra alvás után szűnt meg. Azóta folyamatosan szédülök enyhén, fáradékony, tompa, gyenge vagyok, magas a vérnyomásom, étvágyam nincs, közérzetem nagyon rossz, Ezekkel a panaszokkal elmentem a háziorvosomhoz, aki beutalt laborba, és ennek eredménye egy értéket mutatott nem megfelelőnek, mégpedig a TSH-t: 6, 607 µIU/ml (referencia érték: 0, 270-4, 700) , és ennek alapján a háziorvosom pajzsmirigy túlműködést állapított meg, és felírt egy L-Thyroxin Henning 50 mikrogramm nevezetű gyógyszert, melyből másnaponta kell bevennem fél szemet, majd egy hónap múlva menjek vissza laborba.Kérdésem az lenne, hogy ez jó megoldás-e arra, hogy végre visszakapjam régi életem, ugyanis munkámat képtelen vagyok ellátni ilyen állapotban, illetve valóban ez lehet az én bajom? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza szédülés témában

Tisztelt Kérdező!

Forgó jellegű szédülésnek sok oka lehet.Látatlanban, vizsgálatok nélkül, az interneten keresztül nem tudom megmondani, hogy az Ön szédülésének mi az oka.Neurológiai, fül-orr-gégészeti ok is lehetséges. Szédülést okozhat a magasvérnyomás is, melyet levelében is említ. Ennek mértékéről, kezeléséről nem tett említést. A magas TSH szint miatt megkezdett terápia laborellenőrzésén kívül még további vizsgálatok is javasolhatók. (pajzsmirigy ultrahang, endokrinológia) Ha panaszai nem szűnnek keresse fel ismét háziorvosát.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. január 21., 14:47; Megválaszolva: 2014. január 22., 23:06
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Homályos látás, lüktető szem...
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Szakmai javallatot szeretnék kérni, hogy merre tovább?! Mindent megakarok tenni, hogy panaszaim elmúljanak, mert ez így...
Vernyomas ingadozas
Azzal a keressel fordulok onhoz, hogy diagnosztizaltak nalam elsodleges magas vernyomast.szivultrahang jo belgyogyaszaton sem talaltak semmit.volt rajtam 24...
Magas vérnyomás, az arc...
Szédülés miatt neurológus stugeront (25mg) írt fel 3x1-es adagolásban. Ma van a harmadik napja, hogy szedem. Lehetséges, hogy ettől ment fel a...
gyógyszer
Háziorvosom magas vérnyomásomra rimelnidin és nebovolol gyógyszert irt fel. Melette családi problámák miatt xanaxot is szedek.Sokat szédülök lehet...
vérnyomás esés
6-7 éve szedek vérnyomás csökkentő ill.vízhajtó gyógyszert.Idáig nem volt semmi probléma, a vérnyomásom 135-140 /80 körüli volt. Kb.3-4 napja...