alacsony diasztolés vérnyomás

Tisztelt Doktor/Nő. A férjemnek több mint egy éve magas a vérnyomása/160-220/, gyogyszereket kapott amitöl, sajnos rosszul lett. Más fajtát kapott amit most is szed. Folyamatossan kardiologus kezelésekre, vizsgálatokra jár, de a vérnyomása igy is a gyogyszerek mellett 140-160 de viszont a diasztolés nyomás 57-48 között mozog. Már volt neurologusnál, nyaki uh, nyaki ct, dsa, Tavaly bypass-szal mütötték, és erre több féle gyogyszert is szed.Kérdésem a következö lenne, lehet a rosszulléte az alacsony diasztolés miatt, vagy esetleg rosszul van beállitva a vérnyomás csökkentök. Amikor lent van a diasztolés akkor kéz-láb dagadás, susugás a bal oldalon föleg fekvö állapotban, éjszaka.Gyengeség GYogyszerek a következök: tenaxum 1mg 2*1 doxicard 4mg 2*1 covercard 10/5 2*1 roxera 20mg 1*1 trombex 75mg 1*1 astrix 100mg 1*1 chinotal 400mg 2*1 lyrica 75mg 2*1 syncumar cordarone 200mg 1*1 thiogamma 600mg 2*1 Vizhajto3* hetente Sajnos a háziorvosunk nem nyúl bele, a kardiologus felületes, nem tudom lehetne másik háziorvoshoz vagy belgyogyászhoz fordulni aki be tudná állitani rendesen a vérnyomást. A kardiologus elfogadhatja egy hozzáértö gyogyszerezését, vagy javaslatát? Köszönöm szives válaszát. Maria

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a magas vérnyomás témában

Kedves Mária! Részletes vizsgálati eredmények nélkül nem lehet korrekt tanácsot adni. Próbáljanak meg ott belgyógyász-kardiológust keresni, ahol műtötték a férjét. A sebész esetleg tud javasolni valakit. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2013. február 07., 18:00; Megválaszolva: 2013. február 10., 14:11
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?
Vérnyomás
Hirtelen szív feldobbanások és...